miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Arbetsmiljöingenjör till Käppalaförbundet

Ansök nu

Arbetsmiljöingenjör till Käppalaförbundet

Är du arbetsmiljöingenjör och söker nya utmaningar? Käppalaförbundet storsatsar på miljön i Östersjön och ökad kapacitet, vilket innebär omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de kommande åren. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Arbetsbeskrivning

Käppalaförbundet söker nu en arbetsmiljöingenjör med placering på Lidingö. Du ingår i kvalitet, miljö och arbetsmiljöavdelningen som består av totalt 18 medarbetare och du rapporterar till avdelningschefen. Du är förbundets sakkunniga i arbetsmiljöfrågor och bistår med rådgivning och framtagande av faktaunderlag i frågor rörande arbetsmiljö och säkerhet. Du verkar aktivt för en säkerhetsfrämjande arbetsplatskultur och arbetar förebyggande utifrån dina kunskaper om produktion och arbetsmiljö. Arbetet innebär också att du är en intern resurs vid riskbedömningar, i framtagandet av rutiner, vid utredningar och i projekt.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Säkerställa system för lagbevakning samt stötta organisationen vid uppdatering och implementering av lagkrav, utbildning och rutiner kopplade till arbetsmiljöområdet

 • Säkerställa genomförandet av arbetsmiljörelaterade riskbedömningar i samband med förändringar

 • Stödja projektavdelningen i arbetsmiljöarbetet genom skyddsronder och uppföljning av arbetsmiljöplaner

 • Samarbeta med BAS P/BAS U i investeringsprojekt

 • Säkerställa planering och genomförande av riktade skyddsronder inom el, truck, lyft, trycksatta anordningar, EX-klassade områden, brand, kemikalier med mera.

 • Genomföra grova riskbedömningar i syfte att bestämma gränsdragning och ansvarsfördelning kopplad till CE-märkning i samband med projekt

 • Initiera och genomföra arbetsmiljörelaterade utbildningsinsatser

 • Bistå med rådgivning och framtagande av faktaunderlag i frågor rörande arbetsmiljö och säkerhet

 • Interna utredningar i samband med arbetsmiljörelaterade incidenter

 • Uppföljning av status på arbetsmiljörelaterade avvikelser

 • Utveckla struktur för styrande dokument inom arbetsmiljörelaterade områden  

 • Uppföljning av status på besiktningar och arbetsmiljörelaterade egenkontrollprogram

 • Genomföra årliga uppföljningar av förbundets systematiska arbetsmiljöarbete

Vi söker dig som:

Vi söker dig som är utbildad arbetsmiljöingenjör eller som har annan relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå, och som har kompletterande utbildning inom arbetsmiljö. Du bör även ha en gedigen yrkeserfarenhet av arbetsmiljöfrågor och vara väl insatt i och kunnig om lagar och föreskrifter. Erfarenhet från CE-märkning är meriterande. Som person är du trygg i dig själv, har ett prestigelöst förhållningssätt till andra och har god kännedom om hur människor och organisationer fungerar så att du kan kommunicera och samarbeta på ett effektivt och pedagogiskt sätt med medarbetare på olika nivåer. Du är organiserad och strukturerad och uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Sista ansökningsdag: 2021-10-25

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

För information: I denna rekrytering samarbetar Käppalaförbundet med Randstad Engineering. Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström, hannah.sandstrom@randstad.se alt. +46 733 434 534

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 80 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se

 

Dela detta jobb

Logga
Arbetsmiljöingenjör till Käppalaförbundet

Käppalaförbundet