miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Arbetsmiljöspecialist (Vattenfall Eldistribution) - Solna, Trollhättan, Luleå, Umeå eller Jokkmokk

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2022-02-06

Ansök nu

Arbetsmiljöspecialist (Vattenfall Eldistribution) - Solna, Trollhättan, Luleå, Umeå eller Jokkmokk

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.
 
Din roll som Arbetsmiljöspecialist

Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chefen för vårt projektkontor inom enheten Anläggningsinvesteringar. Vi är en beställarorganisation som planerar, projekterar och bygger kundinitierade nätanslutningar och beslutade anläggningsinvesteringar. I uppdraget ligger också att säkerställa operativ efterlevnad av de tekniska principerna.
 
Vattenfall Eldistribution har ett certifierat arbetsmiljöledningssystem enligt ISO 45001.
 
Vi är övertygade om att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed att vi ska ha noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa. Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Vi ställer höga krav på våra byggarbetsplatser och de leverantörer som hjälper oss att planera och genomföra våra investeringsprojekt. Vår nollvision för arbetsrelaterade skador och ohälsa gäller i allt vi gör. Hos oss får du möjligheten att utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta främst operativt och taktiskt med miljö- och arbetsmiljöfrågor genom att ge stöd och råd till vår beställarorganisation. I rollen som arbetsmiljöspecialist ingår att samordna, vidareutveckla och förvalta arbetssätt operativt och taktiskt för vårt gemensamma arbetsmiljöarbete i våra projekt. Arbetsmiljö är vår viktigaste fråga inom enheten.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Operativt stöd genom hela byggprocessen för vår verksamhet inom arbetsmiljö och miljö.

• Stötta projektledare gällande incidentutredningar inom arbetsmiljö och miljö.

• Stötta enhetens ledning med uppföljning och analys av risker, tillbud och olyckor.

• Vidareutveckla vårt kulturarbete för arbetsmiljö och miljö.

• Kvalitetssäkra enhetens analyser och planer inom området och se till att de arkiveras och hanteras på ett korrekt sätt.

• Utbilda medarbetare inom enheten i våra arbetssätt för arbetsmiljö och miljö.

• Leda, rapportera och följa upp vår händelserapportering (Enia)

• Planera, beställa, leda och följa upp våra interna inspektioner i enlighet med årsplan.

• Uppdatera vår dokumentation för miljö och arbetsmiljö.

• Koordinera och följer upp Safety Walks och annan form av kvalitetsarbete för området.

• Vara expertresurs i olika interna utvecklingsprojekt.

• Genomföra analyser och föreslå konkreta åtgärder för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete

Arbetet sker i samverkan med befintliga specialister inom HSSEQ och övriga medarbetare inom vår avdelning, projektkontoret. Resor förekommer i tjänsten.

För att kunna utföra arbetet på bästa sätt ser vi gärna att du har med dig:

• En akademisk utbildning med miljö- och arbetsmiljöinriktning eller motsvarande erfarenhet.

• Har flerårig arbetslivserfarenhet inom miljö- och arbetsmiljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus.

• Erfarenhet av att ha arbetat med arbetsmiljö inom bygg eller installationsbranschen.
 
Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet. Vi ser också att det är meriterande om du har kunskaper om ISO 45001, SBA och kemikaliehantering.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för miljö- och arbetsmiljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du är utvecklingsorienterad med insikten i att allt vi gör ska leda till trygga och säkra anläggningar och arbetsplatser. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
 
Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
 
För mer information om tjänsten

Kontakta Rekryterande chef: Fredrik Brynielsson, 070-7245854. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare: Teri-Anne Brink teri-anne.brink@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Befattning: Arbetsmiljöspecialist
 
Placeringsort: Solna, Trollhättan, Luleå, Umeå eller Jokkmokk

Känns detta som ett jobb för dig?

Vi ser fram emot din ansökan senast 09:e januari 2022.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/

Dela detta jobb

Arbetsmiljöspecialist (Vattenfall Eldistribution) - Solna, Trollhättan, Luleå, Umeå eller Jokkmokk

Vattenfall AB