miljojobb.se

Ekolog

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Ekolog

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Halmstad växer och det gör även kommunens samhällsbyggnadskontor! Vi har siktet inställt på att vara en hållbar och smart stad med 150 000 Halmstadbor år 2050. För att möjliggöra detta går vi nu in i en offensiv rekryteringsperiod. Vi söker flera olika kompetenser som får möjligheten att vara med och påverka samhällsutvecklingen genom att utveckla och bygga nya stadsdelar och skapa framtidens kommun. Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med långsiktig och hållbar samhällsutveckling? Nu söker vi en ekolog till strategi- och utredningsenheten på samhällsbyggnadskontoret. Du blir här en av tre kommunekolog vilka arbetar och stöttar varandra. I denna tjänst får du möjlighet att bidra med kompetens inom ekologi och arbeta med strategiskt naturvårdsarbete, förvaltningsövergripande samordning samt vara delaktig i samhällsplaneringen. I tjänsten ingår att bland annat arbeta med att delta i detaljplanearbete, driva naturvårdsprojekt, delta i samverkansprojekt och förvaltningsövergripande samordning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen i biologi eller ekologi, gärna med inriktning mot GIS. För att lyckas i ditt arbete har du goda kunskaper om Miljöbalkens och PBL:s bestämmelser. Vi ser att du har minst ett års erfarenhet inom området. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet och av att söka bidrag till nya projekt. Eftersom arbetet innebär många kontakter och samarbete med andra är du kommunikativ och har ett positivt förhållningssätt. Du är strukturerad och drivande och tar gärna egna initiativ. Du är engagerad i miljö och klimatfrågor och delar gärna med dig av din sakkunnighet och expertis till andra kollegor och använder det i ditt vardagliga arbete. Du är analytisk och skapar fungerande lösningar på olika typer av problem. Har lätt för att bryta ned information, se mönster och hitta samband. Vi tror också att du är duktig på att planera och organisera, samt sätta klara definierade mål och hålla deadlines.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde så snart som möjligt. Tidsbegränsad anställning, 1,5 år.
Publicerad
2020-02-05
Ansök senast
2020-02-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C34599 - 2020

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Ekolog

Halmstads kommun