miljojobb.se

Logo

Enhetschef, enheten för Hälsa & omgivning

Ansök nu

Enhetschef, enheten för Hälsa & omgivning

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad. 

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Vi är ca 55 medarbetare på avdelningen. 
Avdelningen består av fyra enheter; bostadstillsyn, hälsa och omgivning, kemi och industri samt mark och vatten. 
 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för verksamhet, ekonomi och personal på enheten för hälsa och 
omgivning. Som enhetschef skapar du utveckling genom delaktighet och dialog med medarbetarna och tar därefter tydliga beslut. I egenskap av första linjens chef förväntas du att vara insatt i enhetens arbetsuppgifter och kunna fatta operativa beslut. 
Du förväntas ha ett närvarande ledarskap och med stort engagemang bidra till ett gott arbetsklimat och utveckla enhetens arbete, genom att leda medarbetarna för att enheten och avdelningen ska nå sina mål. 
Du skapar förutsättningar för lärande och utveckling och leder arbetet med framtagande av 
åtaganden till verksamhetsmålen för enheten, i nära samråd med medarbetarna och 
avdelningschef. Du kommunicerar detta enkelt och tydligt. 
Du bidrar till en hälsosam arbetsplats genom delaktighet och dialog. Du ser samarbetet med andra myndigheter och förvaltningar i Malmö stad som en självklarhet och har god kännedom om Malmös utmaningar och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med inriktning mot t ex, samhällsvetenskap, teknik, miljö eller naturvetenskap. 
Du har ledarerfarenhet med personalansvar och gärna inom miljöbalkstillsyn. Du ska vara organiserad, ha förmåga att samarbeta och vara resultatinriktad. 
Du ser det systematiska arbetsmiljöarbetet som en naturlig del i ett gott ledarskap och förstår vikten av att hålla arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal och lönesamtal för att verksamheten ska nå målen. 
Dokumenterat goda ledaregenskaper krävs tillsammans med ett coachande förhållningssätt. 
Du ska kunna behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som har lätt för att motivera och engagera medarbetare. Du har en strategisk förmåga till helhetssyn och är strukturerad som person. Du har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer i yrkesmässiga sammanhang. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. 

Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Arbetstid: Dagtid.  måndag-fredag 08.00-16.30 med flexibel arbetstid när verksamheten tillåter.
Tillträde: Tillträde senast 191101 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1
 

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-31
Referensnummer: HOO 1906 

Kontaktpersoner

 • Rebecka Persson (tillgänglig tom 190709)
 • Miljödirektör
 • 0729-769715
 • Jeanette Silow (tillgänglig tom 190708)
 • Avdelningschef
 • 0701-46 73 70

Fackliga företrädare

 • Christel Olsson alt Visions kansli
 • Vision
 • 040-34 20 78
 • Martin Dahl (tillgänglig tom 190712), därefter hänvisas till Sacos kansli
 • Saco
 • 040-34 23 41

Övrigt

1:a intervjuer genomförs preliminärt 28 augusti. 
Slutintervjuer genomförs preliminärt 5 september. 
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. 
I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Enhetschef, enheten för Hälsa & omgivning

Malmö stad