miljojobb.se

Enhetschef Stadsmiljö

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm är Europas första miljöhuvudstad och Miljöförvaltningen i Stockholm är Sveriges största miljöförvaltning med nära 250 anställda. Miljöförvaltningen i Stockholm har även utsetts till en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare 2018 av Nyckeltalsinstitutet. Nu söker avdelningen för plan och miljö en chef till stadsmiljöenheten. Enheten har 18 kunniga medarbetare och arbetar med tillsyn enligt miljöbalken och med att stödja till stadens stadsutvecklande förvaltningar med kunskap om miljöfrågor.

Miljötillsynen omfattar vägtrafik, flyg, hamnar och spår samt de kommunalt inrättade naturreservaten.

Stödet till stadens verksamheter i stadsutvecklingsprocessen omfattar bl.a. grönstruktur, ekosystemtjänster, buller, luft och vattenfrågor.

Enheten driver därutöver en del utvecklingsprojekt.

Arbetsbeskrivning

Dina viktigaste arbetsuppgifter blir att: 
• Leda och utveckla enhetens verksamhet, ta beslut i delegationsärenden samt ansvara för ekonomi och personal. 
• Vara ett bollplank för medarbetarna och främja samarbete såväl inom den egna enheten som med andra enheter. 
• Stödja andra förvaltningar inom staden med kunskap och bedömningar om miljö och hälsofrågor och främst då exploaterings-, stadsbyggnads- och trafikkontoren.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning samt minst 5 års erfarenhet av miljötillsyn och/eller miljöfrågor i stadsutvecklingen.

Viktiga egenskaper är god samarbetsförmåga samt omdöme och helhetssyn vid ofta svåra avvägningar mellan olika intressen. Du ska vara kommunikativ i ditt ledarskap samt utåt mot andra förvaltningar och externa aktörer.

Du ska ha en god förmåga att inspirera, engagera och leda människor varför erfarenhet av arbete i ledande ställning är en merit. Vi eftersträvar en blandning när det gäller såväl ålder som kön och etnisk bakgrund.

Övrigt

Vissa resor i arbetet förekommer.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, senast i slutet av augusti.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Referensnummer 2018/2633

Kontakt    
Gustaf Landahl, 0850828916

Facklig företrädare    
Anders Lundin, SACO, 08-50828861
Luis Lopez, Vision, 08-508 27 929

Sista ansökningsdag 2018-05-20
Utbildningskrav Högskola/universitet

Dela detta jobb

Logo
Enhetschef Stadsmiljö

Miljöförvaltningen - Stockholms stad