miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Fiskodlingstekniker- Vattenfall Vattenkraft, Norrfors

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-26

Ansök nu

Fiskodlingstekniker- Vattenfall Vattenkraft, Norrfors

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
  
Nu söker vi en fiskodlingstekniker till Vattenfalls fiskodling i Norrfors, 15 km väster om Umeå
Vattenfall är en av Sveriges största fiskodlare. Varje år sätts omkring 1,5 miljoner lax/havsöring ut i älvarna. Miljöfrågor är i fokus för verksamheten och Vattenfall arbetar kontinuerligt med åtgärder för att minska utsläpp eller annan miljöpåverkan. Vattenfalls arbete handlar om att odla och sätta ut lax, havsöring, sik, harr och ål. Men också om skötsel av fisktrappor, åtgärder för fiskarnas vandring och fiskmärkning.
  
Vattenfall har sex fiskodlingar i Sverige; Heden (Luleälven), Norrfors (Umeälven), Forsmo (Ångermanälven), Bergeforsen (Indalsälven), Västanå (Dalälven) och Olidan (Göta älv). Den ursprungliga orsaken till att Vattenfall odlar fisk är att kraftbolag är ålagda att kompensera fisket och fiskbeståndet som skadats i samband med kraftverksutbyggnad.
  
Om arbetet som fiskodlingstekniker
På fiskodlingen i Norrfors arbetar vi med kompensationsodling av lax och havsöring för utsättning i Umeälven enligt vattendomar.
  
Som fiskodlingstekniker har du en central roll i daglig skötsel av fisk, anläggning och fisktrappa. Arbetet vid anläggningen utförs normalt i ouppvärmda hallar eller utomhus, kontakt med älvvatten/otempererat vatten förekommer regelbundet. Vi rör oss mycket till fots både i anläggningen och mellan byggnader. Vi arbetar även i älvfåror och använder oss av båtar i vissa moment.
  
Exempel på ansvar/arbetsuppgifter:
>> Fiskodling; skötsel av fisk, avelsfiske och avelsarbete
>> Drift och underhåll av anläggning, fisktrappa och tillhörande utrustning
>> Bidra till ständiga förbättringar av till exempel odlingsteknik, arbetssätt och anläggningar
>> Ingå i beredskapsgruppen.
  
Vi använder flera datasystem som även du kommer att arbeta med, de är till exempel system för utfodring, journalföring, larmhantering och fiskräkning. Det förekommer även en mindre del administrativa inslag som till exempel rapportskrivning och uppdatering av instruktioner.
  
Arbetet är mycket flexibelt och fritt i sin karaktär, men även mer monotona uppdrag som till exempel fiskmärkning kommer att ingå. Vi har både tekniskt och biologiskt fokus och mycket höga krav på ansvarstagande, samarbetsförmåga och engagemang.
  
Dina kvalifikationer
Du har gymnasial eller eftergymnasial utbildning med biologisk inriktning eller djurskötsel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett liknande praktiskt och ansvarsfullt arbete där noggrannhet är avgörande för resultatet.
  
Vi söker dig som är mångsidig, har öga för detaljer och som tar tag i vad som behöver göras. Du är säkerhetsmedveten och van vid att lösa olika typer av problem som kan uppstå i en tekniskt komplex anläggning som ska fungera tryggt och säkert dygnet runt, året runt.
  
Du arbetar lösnings- och resultatorienterat och delar gärna erfarenheter med kollegor. Arbetsgruppen är liten och vi kompletterar varandra, dina personliga egenskaper värderas högt. Arbetet kräver datorvana, erfarenhet av MS Word och MS Excel samt goda kunskaper i svenska och engelska. Du har B-körkort, ytterligare körkortsbehörigheter kan vara meriterande.
  
Mer information
Du kommer att arbeta på vår fiskodling i Norrfors som ligger cirka 15 km väster om Umeå. Helgarbete och beredskapstjänstgöring kommer att ingå. Arbete på Vattenfalls andra fiskodlingar eller anläggningar kan i perioder vara aktuellt.
  
Ansök senast den 26 maj via vår annons på vattenfall.se/jobb, vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar på annat sätt. Tillträde enligt överenskommelse.
  
Frågor
Rekryterande chef Mikael Lidström, tfn 076-133 22 29.
Rekryterare Ida Fågelqvist 070-0487682.
  
Fackliga representanter
Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
  
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
  
Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!
Vi ser fram emot din ansökan!
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
#LI-SE 

Dela detta jobb

Fiskodlingstekniker- Vattenfall Vattenkraft, Norrfors

Vattenfall AB