miljojobb.se

logga

HÅLLBARHETSARBETE MED FOKUS PÅ KLIMAT OCH ENERGI

Företag NIBE AB
Ort
Utgår

2021-09-27

Ansök nu

HÅLLBARHETSARBETE MED FOKUS PÅ KLIMAT OCH ENERGI

På NIBE arbetar vi med att utveckla och tillverka produkter för framtida hållbara samhällen. Våra duktiga medarbetare gör skillnad varje dag, inom alla våra områden. Vi tror på våra engagerade medarbetare och är en nyfiken och engagerad arbetsplats där innovation och hållbarhet visar vägen. Nu kan du vara med och påverka morgondagen.

På avdelningen arbetar vi med hållbarhet, ur både strategiskt och operativt perspektiv. Våra arbetsuppgifter har en stor bredd, med den gemensamma nämnaren hållbarhet. Vi är ett gäng som tillsammans bildar en helhet och stöttar våra bolag i allt från hållbarhetsstyrning, arbetsmiljö, energi och klimat rapporteringar samt förbättringsprogram, certifieringssystem riskarbete, samt hållbarhets rapportering enligt nya EU krav, GRI, taxonomi samt deltaga vid implementering av TCFD samt CDP mm.  Vi kommer även att arbeta fram science based target inom klimat.

Hållbarhetsavdelningen är under utveckling och där kan alla medarbetare vara med och forma vår inriktning och våra målsättningar. Vi söker nu förstärkning av en erfaren hållbarhetsmedarbetare med i första hand ansvar för arbete inom miljö och då med fokus på energi och klimat inkl rapporteringar och handlingsplaner för att nå våra målsättningar.

Vi är som avdelning även ansvariga för kvalitet o miljö samt hållbarhet på NIBE AB i Markaryd.

VEM ÄR DU?

Du har relevant högskole-/universitetsutbildning, flerårig erfarenhet av hållbarhetsarbete och ett genuint intresse av hållbarhetsfrågor och då

Du är en initiativrik, utåtriktad person som är van att arbeta både självständigt och i team. Mycket goda kunskaper i engelska tal och skrift är ett krav på grund av kommunikationen med våra globala bolag.

Meriterande egenskaper är kunskap inom något eller flera områden nedan:

  • kunskaper om Agenda 2030,

  • hållbarhetsredovisning enligt GRI,

  • miljö-och kvalitetsledningssystem och

  • klimatkartläggning enligt GHG-protokoll

  • TCFD, CDP rapporteringar och

  • framtagning av Science Based Target

OM ANSÖKAN

Vi tillämpar löpande rekrytering varför vi önskar din ansökan snarast, dock senast den 27 september 2021. Ansökan sker via vår webbsida www.nibe.se under lediga tjänster. Önskas mer information vänligen kontakta någon av kontaktpersonerna nedan.

OM NIBE

NIBE AB är en modern och framgångsrik industri med en omsättning på 4,7 miljarder kr/år med cirka 1 300 anställda i Markaryd. NIBE tillhör de marknadsledande i Europa med ett hållbart produktsortiment som består av ett av marknadens bredaste program av värmepumpar, varmvattenberedare, solpaneler, biobränsleprodukter, ventilationsprodukter, fjärrvärmeutrustning, braskaminer mm. 

NIBE AB ingår i börsnoterade NIBE Industrier, en global koncern med kraftig tillväxt, cirka 18 700 anställda över hela världen och en årsomsättning på drygt 27 miljarder kronor.

Varmt välkomna!

KONTAKTPERSONER

Kenneth Magnusson

Hållbarhets, samt kvalitets- och miljöchef

0433-27 30 00

kenneth.magnusson@nibe.se

Magnus Blomsterberg

HR-ansvarig

0433-27 30 00

magnus.blomsterberg@nibe.se

Dela detta jobb

logga
HÅLLBARHETSARBETE MED FOKUS PÅ KLIMAT OCH ENERGI

NIBE AB