miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Hållbarhetsstrateg till SL

Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-09

Ansök nu

Hållbarhetsstrateg till SL

Om tjänsten

Resandet och därmed trafiken ökar i Stockholmsregionen vilket medför behov av ökat kraftuttag i befintliga spåranläggningar, kapacitetsupprustning av befintlig spårinfrastruktur samt nybyggnation av spår och depåer. Teknikskiften inom kollektivtrafiken och i andra branscher kommer också att öka behovet av elkraftuttag.

Ett exempel är bussflottan som ska vara 100 % elektrifierad senast 2035. Detta kräver dialog med trafikutövare, elnätsägare och berörda markägare för att tidigt säkerhetsställa att laddinfrastruktur anläggs på platser som är lämpliga på både kort och lång sikt.

Som Hållbarhetsstrateg med inriktning drivmedel och energi får du ta ett helhetsansvar för att kollektivtrafiken får en säker energiförsörjning och tillsammans med kollegor sätter du en långsiktig plan för ett samlat energibehov.

Du får bland annat jobba med:

 • Leda, samordna och utveckla arbetet med effektförsörjning för hela kollektivtrafiken (buss, spår och sjö)

 • Leda, samordna och utveckla arbetet med framtida drivmedel

 • Delta, utveckla och omvärldsbevaka pågående arbete med införandet av elektrifieringen av busstrafiken

 • Delta i studier inför trafikaffärer samt i innovationsprojekt för att säkra minskade CO2-utsläpp

 • Ansöka om elbusspremier för införande av elbussar samt följa upp tidigare gjorda ansökningar

 • Förhandla med och delta i möten med nätägare

 • Samverka med miljönätverket inom Svensk kollektivtrafik samt med andra Regionala kollektivtrafikmyndigheter

 • Bidra med underlag i den årliga hållbarhetsrapporteringen

 • Samverka internt med Kommunikationsavdelningen om trafikförvaltningens externa miljökommunikation.

I denna roll får du möjlighet att samarbeta internt inom verksamheten och externt exempelvis med andra regioner. Du har stora möjligheter att växa i denna roll och bli en viktig del för en mer hållbar kollektivtrafik i framtiden.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Hållbarhetsstrateg ser vi att du har ett stort intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor. Du har en förmåga att leda och motivera andra genom engagemang och förståelse för uppdraget. Som person är du relationsbyggande, initiativtagande, lösningsorienterad och kan planera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Då föredrag på engelska förekommer regelbundet är det viktigt att du känner dig bekväm med att uttrycka dig på engelska.

Vidare har du:

 • Högskoleutbildning inom naturvetenskap, teknik eller annan, för rollen, relevant utbildning

 • Erfarenhet av förhandlingsarbete

 • Erfarenhet och kunskap av arbete med förnybara drivmedel och alternativa tekniker

 • Erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor från tidigare arbeten

 • Erfarenhet av att leda uppdrag till exempel som projektledare eller processledare

Det är meriterande om du även har läst kurser inom elkraftteknik, analytiska kurser samt miljö- och hållbarhetskurser. Det är även meriterande med erfarenhet från offentlig verksamhet samt om du arbetat med att leda strategiskt arbete inom effektförsörjning eller elektrifiering. Kunskap inom systemledning är också meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Röjvall, tfn 070-786 32 66. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Papatziamos, tfn 070-786 38 79. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 27 november. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb(öppnas i nytt fönster). Du hittar oss också på LinkedIn(öppnas i nytt fönster).

#LI-Hybrid

 

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Dela detta jobb

Hållbarhetsstrateg till SL

Trafikförvaltningen, Region Stockholm