miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Handläggare inom miljöfarlig verksamhet

Ort
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Handläggare inom miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom beredskap, förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 250 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Länsstyrelsen är en HBTQI-certifierad arbetsplats. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

I övrigt erbjuder vi en trivsam arbetsplats och har förmåner som friskvårdstimme, flextid med breda ramar, klämdagsledigt och möjlighet att arbeta delvis på distans.

På enheten för miljötillsyn arbetar vi främst med miljötillsyn enligt miljöbalken mot miljöfarliga verksamheter, förorenad mark och gränsöverskridande avfallstransporter. Vi ger även tillsynsvägledning till länets kommuner inom ovanstående områden samt genomför större samråd som gäller miljöfarliga verksamheter.

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad miljöhandläggare arbetar du främst med att planera och genomföra tillsyn enligt miljöbalken. Länsstyrelsen har tillsyn över länets största miljöfarliga verksamheter och du kommer att arbeta med verksamheter inom många olika branscher. Du kommer även arbeta med avfallsfrågor kopplat till miljöfarlig verksamhet. Arbetet innebär utredning och analys av miljöeffekter och även tekniska bedömningar. I arbetet ingår att göra avvägningar mot lagstiftning och bedöma behov och val av skyddsåtgärder. Som miljöhandläggare på länsstyrelsen ger du också tillsynsvägledning till länets kommuner inom vårt arbetsområde. Du kommer att ingå i en grupp som har likartade arbetsuppgifter och även delta i interna arbetsgrupper och liknande samarbeten inom länsstyrelsen.

Beroende på tidigare erfarenheter och intressen kan det bli aktuellt med en samordnande roll inom avfallsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot miljö och/eller teknik. God kunskap om miljölagstiftning är en förutsättning för arbetet. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom länsstyrelsen eller annan myndighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillsynsarbete enligt miljöbalken, liksom erfarenhet från industriell verksamhet även tillsyn av avfallsområdet är särskilt meriterande.

Vi söker dig som är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du tar initiativ, sätter igång verksamheter och driver dina processer vidare. Du ska även ha lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och se möjligheter i förändringar. Du arbetar bra med människor i grupp, du lyssnar, kommunicerar och planerar tillsammans med andra för att uppnå givna mål och resultat. Du kommer att ha många kontakter med bland annat verksamhetsutövare och kollegor, vilket gör att du behöver vara tydlig i din kommunikation och ha god samarbetsförmåga. Du har även god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För tjänsten är det en fördel om du ha B-körkort.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra i vår krisledningsorganisation vid en händelse.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 4622-2022
Senaste ansökningsdag: 2022-08-28

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Kontaktpersoner

Anna-Lena Halvarsson

Enhetschef för enheten för miljöltillsyn

010-2251311

Simon Åkerman

Handläggare miljöfarlig verksamhet

010-2251277

Hans Ekman

ST

010-2251281

Karin Gadde Jennische

Saco/S

010-225 15 71

 

Dela detta jobb

Logo
Handläggare inom miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen Gävleborg