miljojobb.se

Handläggare inom Oförstörande Provning (OFP) - SQC

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-20

Ansök nu

Handläggare inom Oförstörande Provning (OFP) - SQC

Är du intresserad av ett utvecklande och engagerande arbete med fokus på kvalitetssäkring av oförstörande provning inom kärnkraft – då är detta något för dig!
 
Din roll som OFP-handläggare
Du kommer att genomföra kvalificeringsuppdrag och efter hand driva projekt åt våra kunder inom och utanför Sverige. Vår bas är att kvalificera system för oförstörande provning för svensk kärnkraft. Därutöver driver vi i ökande omfattning även utvecklingsprojekt åt andra intressenter samt medverkar i olika forum och projekt för att kunskapsmässigt alltid ligga i framkant gällande OFP.
 
Som OFP-handläggare kvalitetssäkrar du avancerade provningssystem där arbetsmomenten omfattar granskning av teknisk dokumentation samt genomförande av praktiska demonstrationer av provningsprocedurer, -personal och -utrustningar. OFP-tekniken som kvalificeras är ofta tillämpningar i utvecklingens framkant och utrustningarna som används sträcker sig från enkla halvautomatiska manipulatorer för provning av rör till avancerade fjärrstyrda robotar för provning av primära delar som reaktortank eller interndelar.
 
Kvalificeringsuppdragen genomför du själv eller tillsammans med andra OFP-handläggare. Vi har eget laboratorium med avancerad OFP-utrustning samt manipulatorer där vi genomför egna undersökningar vid utbildning, utvecklingsuppdrag samt så kallade ”fingerprint” av testblock som används vid kvalificering.
 
Att arbeta som OFP-handläggare kräver unik kunskap som du förvärvar hos oss genom utbildning och kompetensutveckling. I de uppdrag där du är projektledare ansvarar du för att uppdraget genomförs enligt överenskommelse med kunden avseende kvalitet, tidplan, ekonomi etc.
 
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.
 
Som OFP-handläggare behöver du följande kvalifikationer
Du är certifierad nivå 2 eller högre inom minst två OFP-metoder. Det är mycket meriterande med erfarenhet av arbete på kärnkraftverk samt arbete med mekaniserade provningssystem.
Vi ser gärna att du är högskoleingenjör eller civilingenjör, alternativt har du lång yrkeserfarenhet med motsvarande erfarenheter och kunskaper inom området.
 
Du som person
Arbetet kräver stort ansvarstagande och initiativkraft samt hög integritet och känsla för kvalitet. Du ska vara strukturerad och ha känsla för service samt god förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i tal och skrift.
 
Vi söker dig som tycker om att arbeta i tät samverkan med kunder, samarbetspartner och projektdeltagare. Du har förmåga att jobba både självständigt och med andra.
 
För oss är det även viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer Aktiv, Öppen, Positiv och Säkerhet.
 
Placeringsort är i första hand i vårt trevliga kontor på Nytorpsvägen 40 i Täby, möjlighet finns även för placering inom närområdet till våra svenska kärnkraftverk Ringhals (RAB), Oskarshamn (OKG), Forsmark (FKA). Arbete utanför hemorten förekommer både inom och utom Sverige.
 
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Rekryterande chef Giselle García Roldán, tel 072 222 39 48. För mer information om processen, vänligen kontakta Rekryterare: Ann Nilsson, tel 070 218 77 90
 
Fackliga representanter är Gustaf Treiber (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
 
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 20 september 2021. Vänligen ange om din ansökan avser Täby eller närområde Kärnkraftverk – RAB/OKG/FKA. Vi ser fram emot din ansökan!
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
 
SQC är ett oberoende företag inom Vattenfallkoncernen. Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vår organisation
Vi är 12 medarbetare och har kontor i Täby och Stenungssund. Flertalet av våra medarbetare är specialister inom olika OFP-metoder. SQC Swedish Qualification Centre AB erbjuder kvalitetssäkring och kvalificering av system för oförstörande provning av reaktortank med interna delar , övriga primärsystem samt tillhörande rörsystem på kärnkraftverk. De provningsmetoder vi kvalificerar är ultraljud, virvelström, visuell teknik, penetrant och magnetpulver. Vi har även kompetens inom röntgen metoden. Vi anses vara ett av de världsledande företagen inom kvalificeringar enligt ENIQ-metodiken. Våra kunder är främst Ringhals AB, OKG Aktiebolag och Forsmarks Kraftgrupp AB men även andra uppdrag för intressenter såsom Strålsäkerhetsmyndigheten, SKB med flera förekommer. Se även https://www.sqc.se

Inom Vattenfallkoncernen tillhör SQC Business Unit Fuel, Engineering och Projects (BU FE&P). BU FE&P förser Vattenfalls kärnkraftverk med bränsle i en hållbar försörjningskedja och stödjer alla affärsenheterna i deras utveckling genom att leverera teknisk expertkunskap, projekt och andra förbättringsinitiativ. Arbetet genomförs främst mot kärnkraften men även mot andra områden såsom vattenkraft, värme, vind, vätgasutveckling och elnät.

Dela detta jobb

Handläggare inom Oförstörande Provning (OFP) - SQC

Vattenfall AB