miljojobb.se

Logo

Handläggare inom viltförvaltning och artskydd

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-23

Ansök nu

Handläggare inom viltförvaltning och artskydd

Arbetsuppgifter
I rollen som handläggare ingår du i en arbetsgrupp som arbetar med länets regionala viltförvaltning samt artskyddsfrågor. Du kommer att hantera olika ärenden som bl.a. rör klövvilts- och rovdjursförvaltning, skyddsjakt och artskyddsdispenser och övriga frågor inom artskydd. I arbetet ingår också att bereda och föredra ärenden för länets viltförvaltningsdelegation, att delta i informationsmöten och hantera media. Visst arbete i fält kan förekomma.

Vi strävar efter en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Dina arbetsuppgifter kan därför komma att ändras utifrån nya behov. Att kunna arbeta brett inom vilt och artskydd är därför önskvärt. Kvälls- och helgarbete kan förekomma. Tjänsten är placerad i Gävle.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom biologi, ekologi, jägmästare eller motsvarande. Erfarenhet från förvaltning och myndighetsarbete är önskvärt, likaså om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och från arbete med miljöbalken och/eller viltförvaltning.

Den personliga kompetensen är avgörande för hur du lyckas med uppdraget och vi lägger därför stor vikt vid att du har hög integritet, är förtroendeingivande och har lätt för att skapa kontakter. Uppdraget utförs med en hög grad av självständighet. Tjänsten ställer även höga krav på att leverera resultat och att utföra arbete med god kvalité. Det är därför av stor vikt att du är initiativtagande, har förmåga att sätta igång aktiviteter, resultatinriktad och kvalitetsmedveten utan att tappa känslan för de regelverk och lagar som styr vårt arbete är av vikt.

Intervjuer sker löpande, dröj inte med din ansökan.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, det kan bli aktuellt med provanställning samt vikariat till och med 2020-09-15
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Diarienummer: 7069-2019
Senaste ansökningsdag: 2019-10-23

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg


Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Handläggare inom viltförvaltning och artskydd

Länsstyrelsen Gävleborg