miljojobb.se

Logo

Handläggare kustvattenförvaltning och LOVA

Ort
Utgår

2020-06-07

Ansök nu

Handläggare kustvattenförvaltning och LOVA

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Vill du bidra till en hållbar utveckling i ett av Sveriges snabbast växande län? Vi erbjuder ett viktigt arbete som handläggare för kustförvaltning och LOVA med uppgiften att säkerställa en hållbar förvaltning av länets vattenresurser. Arbetet ingår i Länsstyrelsen arbete med vattenförvaltning där målet att länets vatten ska nå god ekologisk status. Tjänsten är placerad på enheten för Vatten, miljö och klimat med 16 medarbetare som arbetar med vattenverksamheter, vattenförvaltning, miljöövervakning samt att samordna länets klimat och miljömålsarbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i Länsstyrelsens Beredningssekretariat som bistår vattenmyndigheten i Norra Östersjöns Vattendistrikt med underlag. Fokus för tjänsten är kustvattenförvaltning och åtgärder för att minska övergödningen i länet bland annat genom handläggning av LOVA-bidrag (Lokala vattenvårdsåtgärder).

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som har

  • akademisk naturvetenskaplig utbildning med inriktning mot marinbiologi eller limnologi.
  • tidigare erfarenhet av att handlägga LOVA stöd (Lokala vattenvårdsåtgärder)
  • erfarenhet från arbete med vattenförvaltning, gärna från myndighet.
  • kunskaper om övergödning och övriga miljöproblem som påverkar kustvatten
  • erfarenhet från arbete med övergödningsfrågor

Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter att du har god samarbetsförmåga, lätt för att skapa förtroendefulla relationer med olika intressenter internt och externt samt att du har hög integritet i din myndighetsroll. Som person är du strukturerad, organiserad och självgående. Du kommunicerar väl i svenska språket både i tal och skrift. 

Om tjänsten
Anställningen är tillsvidare. Vi tillämpar provanställning.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Anna Forslund

Enhetschef

010-2234000

 

Johanna Bergman

SACO

0102234000

 

Karl-Joel Sundholm

ST

010-2234000

 

Dela detta jobb

Logo
Handläggare kustvattenförvaltning och LOVA

Länsstyrelsen Södermanland