miljojobb.se

Logo

Handläggare marina frågor

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-22

Ansök nu

Handläggare marina frågor

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Arbetsuppgifter
Vi söker en marinbiolog eller sötvattensbiolog för arbete med att bilda marina naturreservat i Gävleborgs län. Arbetet innebär undervattensinventeringar av bottenvegetation och substrat längs Gävleborgs kust. Andra typer av inventeringar i fält kan bli aktuella.

Erfarenhet av arbete med Natura 2000 områden är önskvärt, likaså kunskap om naturvärdesbedömning i marina miljö. Arbetet innefattar även handläggning av marina och/eller sötvattensärenden på myndighetsnivå.

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleutbildning med biologisk inriktning.
Du ska ha körkort.
Du bör ha goda kunskaper i GIS.
Du bör ha erfarenhet av upphandling av konsulttjänster.
Du bör ha kunskaper, erfarenhet eller stort intresse för marina frågor och Östersjöns ekologi, gärna Bottenhavet.
Du bör ha erfarenhet av fältarbete i akvatiska miljöer.
Du bör erfarenhet av att ordna seminarier eller workshopar för olika typer av intressegrupper.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av handläggning av marina och/eller sötvattensärenden på myndighetsnivå.

Den personliga kompetensen är avgörande för hur du lyckas med uppdraget och vi lägger därför stor vikt vid att du har hög integritet, inger förtroende och har lätt för att skapa kontakter. Uppdraget innebär stor självständighet och höga krav på resultat tillsammans med kvalitet; så att vara initiativtagande, ha förmåga att sätta igång aktiviteter, uppnå resultat och vara kvalitetsmedveten utan att tappa känslan för de regelverk och lagar som styr vårt arbete är av vikt. Vi fäster stor vikt vid nämnda personliga egenskaper.

Intervjuer sker löpande, dröj inte med din ansökan.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 7881-2019
Senaste ansökningsdag: 2019-11-22

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg


Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Handläggare marina frågor

Länsstyrelsen Gävleborg