miljojobb.se

Hjälp oss miljömärka kemisktekniska produkter!

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-26

Ansök nu

Hjälp oss miljömärka kemisktekniska produkter!

Miljömärkning Sverige har det övergripande ansvaret för miljömärkena Svanen och EU-Blomman i Sverige. Vi ska bidra till att Sveriges övergripande mål för konsumentpolitik uppfylls, det vill säga "att konsumenterna har makt och möjlighet att göra aktiva val". Bolaget ägs till 100 % av staten. Verksamheten har inget ekonomiskt vinstsyfte och finansieras dels genom en avgift från de företag som har miljömärkningslicenser, dels genom ett statligt bidrag.

Här erbjuds du att vara med och rädda världen lite grann varje dag! Vi har fokus på positiv utveckling och att ständigt förbättra. Det blir aldrig tråkigt då du får komma i kontakt med flera olika branscher och ständigt möta nya utmaningar.

Du får jobba med hållbarhet på alla plan – även med din egen! Vi erbjuder nämligen en modern och flexibel arbetsplats med stort fokus på friskvård, så som generöst motionsbidrag, sjukvårdsförsäkring och pausgympa.

Dina kollegor hittar du dels i vårt moderna aktivitetsbaserade kontor på Söder, dels på våra systerorganisationer inom miljömärkning runt om i Norden. I pandemitider ses vi flitigt via Teams oavsett var vi befinner oss.

Låt din drivkraft bli en del av något större i Nordens starkaste miljömärkning!

Tjänsten

Intresset för miljömärkning är stort, så därför söker vi nu förstärkning till "Affärsområdet Kemisk-tekniska produkter och tjänster", som ansvarar för miljömärkning av t.ex. tvättmedel, rengöringsmedel, kosmetika, kemiska byggprodukter, tvätterier, fordonstvättar och liknande. Arbetet innebär tät kontakt med företag som söker Svanen- och/eller EU-Blomman-licens och deras leverantörer, granskning av ansökningshandlingar, samt att göra kontrollbesök där företagen har sin produktion. Som handläggare på affärsområdet bidrar även med kompetens och erfarenheter till nordiska kriterieutvecklingsprojekt.

Kvalifikationskrav

Du har universitet/högskoleexamen med kemisk/teknisk eller ekotoxikologisk inriktning.

Det är meriterande att ha kunskap om miljö- och hållbarhetsfrågor.

Det är viktigt för oss att du har stor förståelse för förutsättningarna inom de branscher vi miljömärker, därför är det meriterande om du har praktisk erfarenhet kopplad till tillverkning av kemisktekniska produkter.

För att vara framgångsrik i rollen som handläggare är du van att snabbt kunna sammanställa och granska information. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som med kollegor och bidrar med ett positivt förhållningssätt. Du är kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, även på engelska.

Du behärskar Officepaketet och det är positivt om du har erfarenhet från arbete i Microsoft Dynamics CRM-system. Eftersom tjänsten även innefattar en del resor förutsätter vi att du har B-körkort.

Naturligtvis delar du också våra värderingar och visionen om ett hållbart samhälle.

 Detta är en tillsvidareanställning, men vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Frågor om tjänsten besvaras av Affärsområdeschef Svante Sterner per epost: svante.sterner@svanen.se

Facklig kontaktperson för Akademikerna är Maria Tengqvist, maria.tengqvist@svanen.se

Facklig kontaktperson för Unionen Lina Webrell, lina.webrell@svanen.se

Vi tackar vänligt men bestämt nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Hjälp oss miljömärka kemisktekniska produkter!

Miljömärkning Sverige AB