miljojobb.se

Kemikaliesamordnare - Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-08-04

Ansök nu

Kemikaliesamordnare - Forsmarks Kraftgrupp

Vill du vara en viktig länk i kemikaliearbetet på Forsmark? Vill du också vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/ 

Nu söker vi en Kemikaliesamordnare till kemienheten på Forsmarks Kraftgrupp. 

Om jobbet
Kemienheten ansvarar för kemikaliehanteringen på Forsmark och verkar för att optimera reaktorblockens kemi för att minimera korrosion och aktivitetsspridning. Enheten har sammanlagt ca 30 anställda fördelade på grupperna driftövervakning och kemispecialister. Specialistgruppen, där denna tjänst ingår, svarar för kemienhetens fackansvar och har kompetens inom bland annat kemi- och radioaktivitetsmätteknik, polymerkemi, korrosion, processkemi och kemikaliehantering. 

Dina arbetsuppgifter
• Utveckla rutiner för kemikaliehantering så att både interna och externa krav uppfylls samt ge efterfrågat stöd inom området
• Arbeta med uppdrag som kommer från organisationen och med projekt inom området som du själv initierar och driver
• Göra bedömning och klassning av kemiska produkter avseende påverkan på processen, avfall, hälsa och yttre miljö
 
Arbetet innebär omväxlande arbetsuppgifter inom området kemikaliehantering då kemikalier används inom nästan hela organisationen. Det ställs även speciella krav på de kemikalier som används på ett kärnkraftverk då vissa kemikalier används i och på processystemen.

Om dig
Vi ser gärna att du har

• Högskoleutbildning inom området kemi alt. annan kemirelaterad utbildning kombinerad med lång erfarenhet, gärna från processindustrin
• God datorvana och kunskaper om iChemistry.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
• Körkort B

Har du erfarenhet av kemikaliehantering och god generell kunskap om kemiska risker med avseende på hälsa och påverkan på material är det meriterande. Det är också meriterande med kunskaper inom b.la områdena vattenreningsteknik och processkemi då det finns stora möjligheter att, om intresse finns, utvecklas även inom dessa områden. 

Som person är du initiativtagande och du driver självständigt ditt arbete framåt på ett strukturerat sätt. Då en stor del av arbetet innebär att vara ett stöd till organisationen är det viktigt att du har en tydlig kommunikation samt värdesätter gott samarbete och verkar för att skapa goda relationer.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala. 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Gustav Liljegren tfn 076 – 777 20 24
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80 (semester v 28-31, processen kommer att hanteras efter semestern). 

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Carola Eriksson-Strömberg, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Conny Hallberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.
 
Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag! 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar

Dela detta jobb

Kemikaliesamordnare - Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB