miljojobb.se

Logo

Klimat- och energistrateger

Ansök nu

Klimat- och energistrateger

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Tjänsterna är placerade på enheten Vatten, miljö och klimat med 16 medarbetare som arbetar med att förvalta länets vattenresurser, bidra till en minskning av utsläpp av klimatgaser samt att samordna länets miljömålsarbete. Länsstyrelsen i Södermanland driver ett aktivt arbete inom området energi och klimat. Vi söker nu fler medarbetare som kan bidra till utvecklingen inom området.

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen har en central roll i länets klimatarbete. Vi ska med ett långsiktigt perspektiv samordna och leda det regionala arbetet med att förverkliga regeringens politik avseende energiomställning, minskad klimatpåverkan och klimatinvesteringar. I Södermanland sker det främst genom arbetet med länets klimat- och energistrategi och med investeringsstödet Klimatklivet samt att tillsammans med olika aktörer driva klimatprojekt. 

Som klimathandläggare kommer du arbeta i en grupp som ska delta i det strategiska arbetet med att minska utsläppen av växthusgaser i länet. Det infattar att samordna klimat- och energiarbetet, projektleda vissa av Länsstyrelsens klimat- och energiprojekt samt generellt vara en resurs med kunskap om klimatfrågan. I tjänsten har du många kontakter med aktörer i länet och kommunikation och processledning är en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer och profil

Vi vill att du har:

·         miljö-, natur- eller samhällsvetenskaplig utbildning med inriktning mot klimat- och energifrågor på högskolenivå

·         erfarenhet av att arbeta på en Länsstyrelse eller kommun med att samordna myndighetens klimat- och energiarbete

·         god administrativ förmåga och erfarenhet av att kommunicera och sprida budskap till olika målgrupper, muntligt och skriftligt

·         stort intresse för klimat- och energifrågor och dokumenterad erfarenhet av att arbeta med detta 

Det är meriterande om du har erfarenhet:

·         av att ansöka om projektmedel

·         av projekt- och/eller processledning

·         av tvärsektoriellt arbete

·         att arbeta med systematisk uppföljning av resultat

·         från arbete med investeringsstödet Klimatklivet

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Som person är du är initiativrik och lösningsorienterad, och kan växla mellan exempelvis administrativt, praktiskt och projektledande arbete. 

Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och ser naturligt saker ur ett helhetsperspektiv. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. 

Vi vill att du i din ansökan tydligt anger om och hur du uppfyller kvalifikationerna. 

Om tjänsten  

Anställningen är tillsvidare med start enligt överenskommelse men så snart som möjligt.

1-3 tjänster. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Dela detta jobb

Logo
Klimat- och energistrateger

Länsstyrelsen Södermanland