miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kvalificerad handläggare för internationellt arbete

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-06

Ansök nu

Kvalificerad handläggare för internationellt arbete

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Avdelningen Utveckling av lagstiftning och andra styrmedel utvecklar strategier, kemikalieregler och andra styrmedel inom KemIs ansvarsområde såväl nationellt, inom EU som internationellt. Avdelningen ansvarar också för miljömålsarbetet och internationellt utvecklingsarbete.

Internationella enheten deltar i arbetet med konventioner och globala överenskommelser på kemikalieområdet samt bedriver utvecklingssamarbete i syfte att stärka andra länders kapacitet att arbeta med kemikaliekontroll. Idag pågår samarbeten främst med länder i Sydostasien, Afrika, Latinamerika och östra Europa.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utveckla, ansvara för och/eller delta i projekt inom utvecklingssamarbetet (biståndsprojekt) som kan vara av global, regional eller bilateral karaktär. Huvudfokus för insatserna är att stödja länder i deras arbete med att utveckla lagstiftning och institutioner för god kemikaliekontroll. I arbetsuppgifterna kan det både ingå att arbeta med att ge utbildning och rådgivning direkt till samarbetsländer eller att administrera samarbete med andra organisationer som i sin tur står för rådgivningen. I arbetsuppgifterna kan också deltagande i internationellt konventionsarbete komma att ingå.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen inom för tjänsten lämpligt område, t.ex. naturvetenskap, samhällsvetenskap eller juridik. Du har relevant erfarenhet och bredd när det gäller arbete med att utveckla eller tillämpa regler inom kemikalieområdet i Sverige, EU och/eller internationellt, motsvarande minst 5 år . Erfarenhet av biståndsarbete och vana vid projektledning är särskilt meriterande. Erfarenhet från arbete med internationella förhandlingar är också meriterande. Det är viktigt att du har intresse för att arbeta med organisationer i låg- och medelinkomstländer. Du är initiativrik och kan självständigt driva utveckling och genomförande av projekt. Du behöver även vara beredd att finna vägar framåt i lägen där många osäkerheter kan finnas. Vi förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga, har lätt för att samarbeta, är lyhörd för mottagarnas behov och har ett gott ordningssinne. Du måste vara beredd att resa i tjänsten och vara borta några veckor per tillfälle. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Goda kunskaper i svenska och ytterligare språk är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Referensnummer:   H22-06703

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Dela detta jobb

Kvalificerad handläggare för internationellt arbete

Kemikalieinspektionen