miljojobb.se

Logo

Länsveterinär 1-2 st

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Länsveterinär 1-2 st

 

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Enheten för djurskydd och veterinära frågor är en del av Avdelningen för landsbygd på Länsstyrelsen i Södermanlands län. Inom enheten arbetar vi med frågor som gäller hälsa hos djur och människor. Vi ansvarar för djurskyddskontrollen i länet samt arbetar med smittskyddsfrågor, livsmedelsfrågor och andra veterinära frågor.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som länsveterinär innebär främst att arbeta med handläggning av ärenden gällande smittskydd, tillsyn av veterinärer och övrig djurhälsopersonal samt djurskydd. Arbetsuppgifterna är varierande med både självständig handläggning och ett nära samarbete med övriga medarbetare på enheten. Länsveterinärerna är exempelvis delaktiga i handläggning av ärenden inom förprövning och livsmedelsproduktion. I arbetsuppgifterna ingår även samverkan med många externa kontakter, såsom allmänhet, djurhälsopersonal, organisationer, företag och andra myndigheter. Information och rådgivning är också en viktig del av länsveterinärernas arbete.

Kvalifikationer och profil

Du som söker ska vara legitimerad veterinär och ha goda kunskaper om djurhållning. Det är meriterande om du har erfarenhet från olika veterinära arbetsfält, gärna med anknytning till livsmedel eller smittskyddsarbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet av klinisk verksamhet samt erfarenhet från att ha arbetat på myndighet, exempelvis en länsstyrelse eller annan för tjänsten relevant myndighet. Du ska också ha kunskap om aktuell lagstiftning. Erfarenhet av att läsa och tolka lagstiftning samt självständigt driva projekt är meriterande.

Som person är du ansvarstagande och lyhörd med en god pedagogisk förmåga. Du är även utåtriktad och har en positiv attityd. Arbetet är till stor del självständigt, vilket kräver noggrannhet och god administrativ förmåga. Arbetet kräver också effektivitet, flexibilitet, social kompetens samt hög stresstålighet. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft. Du ska dessutom kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. I arbetet ingår tjänsteresor och därför är B-körkort ett krav.

Om tjänsten

Anställningen är en tillsvidaretjänst med placering i Nyköping. Provanställning på sex månader kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 24 mars 2019.

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter en jämn könsfördelning och att främja mångfald bland medarbetarna. Då länet är ett finskt förvaltningsområde är det meriterande om du har kunskaper i finska. Det är även meriterande om du behärskar ytterligare ett språk.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
 

Kontaktpersoner

Marie Larsson

Enhetschef

0102234000

 

Johanna Bergman

SACO

0102234000

 

Rune van den Brink

ST

010-2234000

 

Dela detta jobb

Logo
Länsveterinär 1-2 st

Länsstyrelsen Södermanland