miljojobb.se

Länsveterinär

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-13

Ansök nu

Länsveterinär

Länsstyrelsen - Tillsammans för ett hållbart och levande Örebro län.
Länsstyrelsen är en viktig länk från regering, riksdag och centrala myndigheter till medborgare och kommuner. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. Vi ska tillsammans arbeta för en hållbar utveckling och vår värdegrund bygger på att vi ska vara serviceinriktade, samverkande, rättssäkra och drivande. Vi som jobbar på Länsstyrelsen har många olika arbetsuppgifter inom områden som samhällsplanering, social hållbarhet, vatten-, natur- och kulturmiljöer, landsbygdsutveckling och krisberedskap. Arbetsplatsen ligger centralt i Örebro och vi är idag drygt 190 anställda.

Arbetsbeskrivning

Länsstyrelsen i Örebro län söker en länsveterinär.

Länsveterinärerna är placerade på Rättsenheten och där hanteras även de juridiska aspekterna i länsstyrelsens verksamhet, arkivfrågor och kvalitetskontroll för Länsstyrelsens diariesystem. Länsveterinärerna ansvarar för de veterinära frågorna för hela länet innefattande stöd och beslut i djurskyddsärenden, tillsyn av djurhälsopersonal, svara på frågor i veterinära ärenden både internt och externt, kontroll av läkemedel på gård, samordning av länets veterinärer, smittskyddsfrågor etcetera.

Arbetsuppgifterna är varierande och av olika karaktär. Tillsyn, kontroll och ärendehandläggning innebär planering, genomförande, utvärdering och återrapportering. Omvärldsbevakning, information och samverkan är en annan del av arbetet som innebär mycket kontakter med såväl andra myndigheter som organisationer, verksamhetsutövare, veterinärer och allmänhet. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt är därför viktiga.
I dina arbetsuppgifter kan också ingå planering av möten/informationsträffar och revision av kommunal livsmedelskontroll.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk veterinärlegitimation. Du ska ha yrkeserfarenhet inom något veterinärt område och även kunskap om svensk lagstiftningen inom detsamma.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från/av:

  • Länsstyrelse eller annan förvaltning
  • Livsmedelshygien
  • Kliniskt arbete

Vi söker dig som är lyhörd, har en god kommunikativ förmåga och är bra på att uttrycka dig såväl muntligen som skriftligen på svenska. Arbetet förutsätter en god samarbetsförmåga i såväl interna som externa relationer. Du har god förmåga att ta initiativ, vara drivande samt att på ett effektivt och självständigt sätt genomföra ditt arbete mot fastställda tidsplaner. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Även du som nyligen har blivit legitimerad veterinär och har några års arbetslivserfarenhet är välkommen att söka tjänsten. Vi erbjuder ett arbete för dig som vill utvecklas i rollen som veterinär. Det ställer krav på att du är intresserad, tycker om att lära dig nya saker och att utvecklas inom yrkesområdet.

Det är också viktigt att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Körkort för bil krävs och goda datakunskaper inom Office-programmet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat 
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tidsbegränsad t o m: 2020-12-31

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 13 april 2020. 

Övrigt

Vi har rökfri arbetstid och arbetsplats.

Länsstyrelsen arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill ta tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Christina Schöön

Enhetschef

010-224 83 00

christina.schoon@lansstyrelsen.se

Maria Bergman

SACO

010-224 83 39

maria.t.bergman@lansstyrelsen.se

Ann-Kristin Moberg

ST

010-224 83 49

ann-kristin.moberg@lansstyrelsen.se

Dela detta jobb

Länsveterinär

Länsstyrelsen Örebro