miljojobb.se

Livsmedelsinspektör

Botkyrka är Stockholmsområdets femte största kommun med över 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Miljöenheten är en enhet i samhällsbyggnadsförvaltningen och består av 27 medarbetare som bland annat arbetar med miljöbalkstillsyn samt livsmedelskontroll. Enheten har fem personer som arbetar inom livsmedelskontrollen och nu har du möjlighet att bli en del av vårt inspektörsgäng.

Vi finns i kommunalhuset i Tumba som ligger ett stenkast ifrån Tumba station där det finns pendeltåg med direkt anslutning till Stockholm, Södertälje, Uppsala och Märsta. Vi arbetar för att skapa en mer jämställd kommun och ge jämlika förutsättningar och villkor för alla. Tillsammans strävar vi efter att skapa hälsosamma livsmiljöer genom att arbeta med tillsyn av hälsoskydd, livsmedelskontroll och miljöfarliga verksamheter.

Vi tillämpar årsarbetstid vilket innebär frihet att själv utforma din arbetstid.

ARBETSUPPGIFTER
Som inspektör arbetar du både självständigt och i grupp, vilket innebär att du ska ha lätt att samarbeta med dina kollegor samt kunna driva egna projekt. Arbetsuppgifterna avser främst tillsyn enligt gällande livsmedelslagstiftning. Du kommer även att utforma skrivelser och beslutsunderlag samt självständigt fatta beslut på delegation. Som inspektör kan du komma att representera myndigheten i olika samverkansgrupper. Du kommer även att bidra till att uppfylla avdelningens verksamhetsplan och att bedriva tillsynen så att lagstiftningens intentioner uppfylls med utlovade handläggningstider. Du kommer även bli involverad i enhetens kvalitetsarbete. Vi använder Ecos 2 som ärendehanteringssystem. Inom livsmedelsteamet ligger också kontrollen av försäljning av tobak, folköl och vissa receptfria läkemedel.

Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med stor möjlighet att påverka. Hos oss får du även möjlighet till kontinuerlig fortbildning och utveckling inom de sakfrågor och färdigheter arbetet kräver.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom livsmedelsområdet, till exempel miljö- och hälsoskyddsinspektör, agronom eller motsvarande. Inriktning på tillsyn är meriterande. Dokumenterad kunskap gällande livsmedelslagstiftning är önskvärt.

Vi tror att du har förmåga att planera, att arbeta självständigt och att basera beslut på gott omdöme och god rättspraxis. Du ska vara strukturerad och serviceinriktad. Tillsynsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Då det är viktigt att skapa goda relationer är dina personliga egenskaper viktiga för oss. Vi ser gärna att du har erfarenhet som livsmedelsinspektör.

För tjänsten krävs goda kunskaper i Officepaketet samt B-körkort

ÖVRIGT
Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Livsmedelsinspektör

Botkyrka Kommun - Samhällsbyggnadsförvaltningen