miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljö- och byggenheten

Vara kommun ligger mitt på den bördiga västgötaslätten, här ser vi lite längre och bygger för framtiden! Vi satsar på utveckling som stärker såväl kommunen som hela Skaraborg och vi investerar för kommande generationer. 

I Vara kommun arbetar vi utifrån vår etiska kompass där ledorden hållbara, välkomnande, helhetstänkande och kreativa visar vägen. Det är med kompassen i åtanke som vi möter våra kommuninvånare, vårt näringsliv och våra kollegor.

Det är viktigt för oss att alla medarbetare mår bra och upplever att de har ett meningsfullt arbete. Det uppnår vi på bästa sätt genom att våra medarbetare är med och påverkar det dagliga arbetet, hur det är utformat och dess utveckling. I Vara kommun gör vi varandra bra och det är tillsammans vi når våra gemensamma mål.

Våra ledare deltar i ett fortlöpande utvecklingsprogram. De arbetar ständigt med att se och stärka samtliga medarbetare i det dagliga arbetet genom ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. 

Beskrivning

Är du en samarbetsinriktad inspektör vars hjärta klappar lite extra för säkra livsmedel? I den här rollen har du mycket kontakt med våra livsmedelsföretagare samt är med och verkar för ett hållbart samhälle. Låter detta intressant? Då kan det vara dig vi söker!

Tjänsten innebär att du kommer att arbeta med livsmedelskontroll. Tillsammans med 15 andra engagerade och professionella kollegor tillhör ni miljö- och byggenheten på samhällsbyggnadsförvaltningen. Enheten rapporterar i ärenden till miljö- och byggnadsnämnden. Vi tillämpar flexibel arbetstid med stora möjligheter att påverka arbetsupplägg, verksamhetsutveckling mm. Vara kommun arbetar också i nära samarbete med övriga kommuner i Västra Skaraborg vilket ger bra möjligheter till samverkan och erfarenhetsutbyte.

Arbetsuppgifter

Miljö- och byggenheten söker nu en livsmedelsinspektör. Huvudsakliga arbetsuppgifter blir att i dialog och med ett lösningsfokuserat förhållningssätt arbeta bland annat med:

- Livsmedelskontroll

- Registrering av nya livsmedelsverksamheter

- Utredning av klagomål inom livsmedelsområdet

- Verksamhetsutveckling och omvärldsbevakning inom området

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har naturvetenskaplig högskoleutbildning, gärna med inriktning mot livsmedelsområdet. Du har ett stort intresse för livsmedelsfrågor ur ett myndighetsperspektiv. Du har en god svenska i både tal och skrift samt har körkort B. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete men det är inget krav.

Som person är du en samarbetsinriktad och lyhörd person som inger trovärdighet. Du vill skapa bra förutsättningar utifrån lagstiftningens syften och du har modet att se pragmatiskt och lösningsfokuserat på komplexa situationer med många olika intressen. Du kan utifrån en hög servicekänsla fokusera på helheten och skapa delaktighet genom dialog med din omgivning. Du är en pedagogisk person som kan anpassa hur du kommunicerar efter åhörare. Du trivs i mötet med människor och har lätt för att skapa effektivt fungerande relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas.

I Vara kommun vet vi att mångfald berikar - Välkommen med din ansökan! 

Din hälsa är viktig och därför erbjuder Vara kommun förmåner såsom friskvårdsbidrag på 1000 kr till många av sina medarbetare. För att söka tjänsten vill vi att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du hittar sökvägen längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka (t.ex. skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. I princip alla dokument som skickas in till kommunen blir allmän handling. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Heltid
Tillträde      Snarast
Löneform      Månadslön
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      100%
Ort      Vara
Län      Västra Götalands län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/235
Kontakt
  • Olof Ryberg, 0512-31053
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare, via kommunens växel, 0512-31000
Publicerat      2022-09-21
Sista ansökningsdag      2022-10-09

Livsmedelsinspektör

Företag Vara Kommun
Ort
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Dela detta jobb