miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Livsmedelskontrollant till västra Skåne och Halland

Ansök nu

Livsmedelskontrollant till västra Skåne och Halland

Vill du bli del av en viktig verksamhet, där du får använda och utveckla dina kunskaper inom patologi, mikrobiologi och livsmedelssäkerhet? Som livsmedelskontrollant på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Tillsammans med ditt team bidrar du till att alla i Sverige ska kunna lita på att maten är säker. Till Team västra Skåne och Halland söker vi nu en ny medarbetare för ett vikariat – välkommen med din ansökan!

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som livsmedelskontrollant här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Du erbjuds en god introduktion, en trygg anställning och ett lärorikt, viktigt arbete som du utför tillsammans med kunniga kollegor!

Team västra Skåne och Halland

Teamet består av ett glatt och trevligt gäng med god sammanhållning och gemenskap. Medarbetarna är placerade i Trelleborg, Malmö och Staffanstorp, Ängelholm, Halmstad samt Varberg, det finns alltså alltid en kollega nära till hands att rådfråga eller få stöttning av.

Denna tjänst avser ett vikariat till sista januari 2023 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad i Ugglarp, Trelleborg.

Arbetsuppgifter

Som livsmedelskontrollant ansvarar du för besiktning av djurkroppar efter slakt och gör en bedömning om huruvida köttet kan godkännas som livsmedel eller bör undersökas vidare av en officiell veterinär. I arbetet får du god användning av dina kunskaper i bland annat patologi, mikrobiologi och köttbesiktning.

Som livsmedelskontrollant är du en viktig länk i kedjan för säkra livsmedel. I rollen får du goda möjligheter att utveckla dina kunskaper som myndighetsperson, samtidigt som du lär dig en hel del om livsmedelsproduktion. Tillsammans med ditt team utvecklas du ständigt i frågor som berör hela livsmedelskedjan.

Livsmedelsverket jobbar med teamutveckling och har många personalförmåner; friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Du arbetar varken helger eller jour.

Dina kvalifikationer

Du ska ha behörighet att arbeta som livsmedelskontrollant. Behörig är du om du har gått Livsmedelsverkets utbildning till livsmedelskontrollant. Alternativt kan du vara veterinär men sakna svensk veterinärlegitimation eller läst årskurs 3 på veterinärutbildning och är godkänd i kursen för livsmedelssäkerhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av köttbesiktning på slakteri.

För rollen krävs att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kan förstå och göra dig förstådd på engelska. Du ska även ha B-körkort.

Som person har du god kommunikativ förmåga och tycker om att möta och kommunicera med andra människor. Vi vill att du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Som person ska du vara punktlig och kunna följa instruktioner. Du är även flexibel och har lätt att anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Charlotta Wisbrant. Representant för Saco-S är Ann Nilsson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2022-10-02. 

Anställningsform: Vikariat, fyra månader

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Södra Sverige

Diarienummer: 2022/03602

Betyg/intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

Dela detta jobb

Livsmedelskontrollant till västra Skåne och Halland

Livsmedelsverket