miljojobb.se

Markmiljöexpert till miljöenheten

Nacka kommun, miljöenheten

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Ambitionen uppnås genom att Nacka ska vara bland de 10 procent bästa i kommunala jämförelser och kommunens verksamheter ska vara bland de 25 procent mest kostnadseffektiva kommunerna i landet per område. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Om du brinner för arbete med förorenade områden och exploatering, har bakgrund som miljöinspektör eller konsult med erfarenhet av att arbeta med föroreningar, så kan det vara dig vi söker!

Ditt uppdrag

Anställningen innebär att du arbetar med miljöbalksfrågor både som miljöplanerare och som miljöinspektör. Som miljöplanerare ingår du i MiS-gruppen (miljö i samhällsbyggnad), där du ger stöd i föroreningsfrågor som rör detaljplaner och stadsbyggnadsprojekt. Du ger även intern rådgivning till andra enheter i stadshuset. Som miljö- och hälsoskyddsinspektör kommer du arbeta med tillsyn med stöd av miljöbalken. Dina kunskaper om föroreningar innebär att du arbetar mycket med de frågorna, men beroende på din bakgrund kan du även få andra uppgifter som rör t.ex. utsläpp eller miljöfarliga verksamheter.

Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och kollegor i stadshuset.

Din profil
- Utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande.
- Det är ett krav att du har arbetat med förorenade områden, till exempel som inspektör eller konsult inom ämnesområdet.
- Du bör ha erfarenhet av arbete och tillsyn enligt miljöbalken.
- B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en driven, kommunikativ problemlösare, som inte tvekar att vara tydlig när det behövs. Du bör vara van att ta brett ansvar och prioritera mellan olika uppgifter. Vi tror också att du är en prestigelös, utåtriktad person med talang för att sätta dig in i andras perspektiv och skapa goda relationer.

Vi erbjuder
Välkommen till en arbetsplats som bidrar till hållbar utveckling med klimat- och hälsosmarta val. Hos oss får du arbeta mot tydliga och utmanande mål och samtidigt bidra till samhällsnyttan i en kommun i ständig utveckling.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 6 september.

Inför rekryteringsarbetet har Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Nacka
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/315
Kontakt    
Per Enarsson, enhetschef, 08 718 79 87
Facklig företrädare    
Ole Suhr, Vision, 08 718 93 93
Anna Herrström, Naturvetarna, 08 718 96 19
Publicerat    2020-08-17

Markmiljöexpert till miljöenheten

Företag Nacka Kommun
Ort
Utgår

2020-10-01

Ansök nu

Dela detta jobb