miljojobb.se

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 200 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat ett arbete för att bli HBTQ-certifierade. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

På Miljöenheten arbetar idag ett 30-tal medarbetare med tillsyn och prövning, miljöövervakning och analys av miljötillståndet i länet. Enheten ansvarar för frågor inom vattenförvaltning, vattenverksamhet, kalkning, miljöövervakning, förorenade områden, miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som ska arbeta med att uppdatera länsstyrelsens databas över förorenade områden (EBH-stödet), lämna ut allmänna handlingar, besvara interna remisser och handlägga tillsynsärenden gällande förorenade områden.

Du kommer att arbeta självständigt med stöd av din närmaste arbetsgrupp (funktionen förorenade områden).

Kvalifikationer
Du studerar eller har studerat naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskola/universitet med inriktning mot miljöfrågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av studier eller arbete kopplat till förorenade områden och har kännedom om EBH-stödet. Som person är du självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar ditt arbetssätt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar gärna tillsammans med andra.

B-körkort är ett krav. Du har goda kunskaper i svenska språket och har förmåga att kunna kommunicera i både tal och skrift.

Intervjuer sker löpande, dröj inte med din ansökan.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Visstidsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-03-01 eller enligt överenskommelse
Tidsbegränsad anställning, dock längst till och med 2020-12-31
Diarienummer: 1084-2020
Senaste ansökningsdag: 2020-02-28

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Logo

Medarbetare för arbete inom förorenade områden

Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-28

Ansök nu

Dela detta jobb