miljojobb.se

Logo

Medarbetare till enheten för miljöanalys

Ort
Utgår

2020-11-28

Ansök nu

Medarbetare till enheten för miljöanalys

Länsstyrelsen är Sveriges mest mångsidiga myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Vi har bred kunskap inom frågor som rör miljö, natur, samhällsutveckling, landsbygd, krisberedskap och många andra samhällsnyttiga områden.

Vi ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi har en viktig uppgift att väga samman perspektiv och tillföra kunskap för att fatta de bästa besluten för Gävleborgs människor, djur och natur.

På Länsstyrelsen Gävleborg arbetar cirka 200 personer, där de flesta är placerade i Gävle. Vi strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat ett arbete för att bli HBTQ-certifierade. Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund.

På avdelningen för miljö arbetar idag ca 50 medarbetare med tillsyn och prövning, analys av miljötillståndet i länet samt olika åtgärds- och övervakningsprojekt. På enheten för miljöanalys arbetar ca 10 personer med bland annat vattenförvaltning, miljöövervakning, kalkning, invasiva främmande arter och administration av LOVA-bidrag.

Arbetsuppgifter
Anställningen finansieras till stor del av projektmedel vilket gör att arbetsuppgifterna kan variera från tid till annan beroende på vilka projektmedel som finns på enheten och avdelningen. Hantering av miljöövervakningsdata och samordning av/stöd i GIS-arbetet på enheten kommer dock vara viktiga delar i tjänsten. Under 2021 och 2022 kommer du också att arbeta med ett övervakningsprojekt kopplat till övergödning. Övriga arbetsuppgifter kan handla om alla delar av enhetens verksamhet (miljöövervakning, vattenförvaltning, kalkning, LOVA-bidrag och invasiva främmande arter). Det kan också handla om att stötta andra enheter på avdelningen med GIS-arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet. Du har minst tre års högskoleutbildning med inriktning mot vattenekologi eller motsvarande. Du har vidare god datorvana och goda kunskaper i Excel och GIS samt god erfarenhet av miljödatahantering och fältarbete kopplat till vatten. Erfarenhet av arbete inom enhetens verksamhetsområden är meriterande.

Vi söker en självgående person med god samarbetsförmåga. Du kan hantera och bedöma data och har ett strukturerat arbetssätt. Du är kvalitetsmedveten och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör vara en flexibel person som har lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och som tycker om att arbeta med varierande arbetsuppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ska ha B-körkort.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: 8516-2020
Senaste ansökningsdag: 2020-11-28

Intervjuer sker löpande.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. 

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information

Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 


Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Medarbetare till enheten för miljöanalys

Länsstyrelsen Gävleborg