miljojobb.se

Sportfastigheter

Vill du arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor i ett litet bolag som ligger i framkant när det gäller innovativa lösningar? Vill du vara drivande i att bygga lednings- och kvalitetssystem i ett bolag i stark tillväxt? Hos oss får du kombinera rollen som strateg och expert med att vara projektledare. Låter det som något för dig?

Sportfastigheter är ett ungt bolag inom Uppsala kommunkoncern som utvecklar och förvaltar arenor och platser för idrott, fritid, rekreation och evenemang. Vi jobbar för både bredd-och elitidrott, liksom för alla som vill ha en hälsosam fritid.

Uppsala kommun växer och planerar fortsätta växa med nya bostäder och hela stadsdelar. För Sportfastigheter innebär detta att behovet av nya idrottslokaler och rekreationsområden fortsätter öka och bolaget står inför en kraftig tillväxtfas. Bland aktuella projekt kan nämnas en helt ny fotbollsarena på Studenternas IP och en ny issportarena på Gränby sportfält.

Vi behöver tänka hållbart i alla aspekter – ekonomi/affär, socialt och miljömässigt, liksom söka nya spännande användningsområden för att utnyttja anläggningarna så väl som möjligt. Vi har blivit duktiga på energieffektivisering och har utökat dialogen med vår beställare inom Uppsala kommun för att tänka ihop kring funktioner, miljökrav och tillgänglighet. Vi agerar också testbädd för ny innovativ teknik i samarbete med stadens 2 universitetet och unga företag som vill testa nya lösningar hos oss. Nu är vi redo att ta nästa steg när det gäller miljö- och hållbarhetsfrågorna och söker en strateg som vill driva utvecklingen.

Idag är vi 23 anställda i bolaget som sitter på Salagatan 18A nära Vaksala torg och centralstationen med utmärkta pendlingsmöjligheter. 2020 flyttar vi in i nya Studenternas fotbollsarena som också ligger centralt, precis intill den vackra stadsträdgården och 10 minuters promenad från stationen.

Uppsala utsågs 2018 till årets klimatstad i Sverige och vann dessutom pris som årets globala klimatstad i världen. Fina priser som höjer förväntningarna på att ligga i framkant när det gäller miljö- och hållbarhetsfrågorna.

Vi erbjuder dig möjlighet att delta i en stark och föränderlig tillväxtresa där du kommer att vara med och påverka utvecklingen!

Ditt uppdrag
Som miljö- och hållbarhetsstrateg ansvarar du för vårt strategiska arbete inom området. Du kommer ha en drivande roll i bolagets fortsatta utveckling av mål, strategier samt kvalitets-, uppföljnings- och ledningssystem inom miljömässig hållbarhet och energieffektivisering. I dialog med förvaltning, projektutveckling och affärsledning är du med och utvecklar våra verktyg för att bli långsiktigt hållbara i alla de tre dimensionerna.

Du kommer även att leda och driva större projekt och bistå med expertkompetens i projekt som drivs av andra. En viktig roll för dig blir också att bygga och underhålla relationer som ger förutsättningar för framgångsrika projekt och samarbeten med externa aktörer.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter som kommer att ligga på ditt bord är:


• ta fram och utveckla kvalitets- och ledningssystem och processbeskrivningar inom området
• omvärldsbevakning gällande nyheter inom klimat-/miljö och energiområdet
• stödja projektledare och förvaltare med effektiva processer, arbetssätt, och stödsystem
• representera bolaget i nätverk och projekt för innovationer och miljö-och kvalitetsarbete både inom kommunkoncernen och nationellt
• ansvara för bidragsansökningar inom miljö och energiområdet
• ansvara för bolagets energiuppföljning och analys av statistik
• ta fram underlag för god kommunikation och mediabevakning inom ansvarområdet

Exempel på kommande projekt som du kommer att driva och medverka i:

• utveckling mot målet ”Samlad testanläggning/ system i bruk för olika innovativa miljö-och energiapplikation
• utveckling av energilagring och fortsatt digitalisering
• arbetet mot en självförsörjande (passiv)anläggning inom vårt ansvarsområde

Du kommer att välkomnas in i bolagets stabsgrupp som leds av vår affärsstrateg och där vår marknadskommunikatör också arbetar. Du kommer att jobba nära bolagets projektchef samt fastighetschef och förvaltare med hög kompetens inom energifrågorna. Nu hoppas vi att just du blir en del av vårt glada och motiverade gäng!

Din bakgrund
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor med fördel från fastighetsbranschen, konsultvärlden eller på myndighet som arbetar med miljöfrågor.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning samt av att ha tagit fram eller utvecklat rutiner, ledningssystem och kvalitetssystem. Erfarenhet av certifieringssystem inom miljöområdet är också meriterande. En förståelse för helhetsbilden inom hållbarhetsområdet är viktig – hur miljömässig hållbarhet också är affärsmässigt och socialt hållbar. Vidare har du högskoleutbildning inom miljöområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

Berätta gärna utförligt i din ansökan vilka delar av ovanstående kvalifikationer du har arbetat med och i vilken utsträckning.

Som person har du en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är också bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
VD, Eva Sterte 018-727 08 81

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Mer information om vår organisation hittar du på sportfastigheter.se (http://www.sportfastigheter.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Miljö- och hållbarhetsstrateg till Sportfastigheter

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Dela detta jobb