miljojobb.se

Om arbetsplatsen

Vi söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp med flera miljöinspektörer. Tjänstens fokus ligger idag på uppdrag inom hälsoskyddsområdet där ytterligare en inspektör arbetar, över tid kommer tjänsten att utvecklas till att också omfatta miljötillsyn. Alla inspektörerna ingår i miljöbalksgruppen och arbetar med gemensamma rutiner och utveckling. 
Verksamheten arbetar i tre kommuner Mariestad, Töreboda och Gullspång med placering i Mariestads kommun. 

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara. 
I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. En hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor, ny teknik, barns lärande och god omsorg är bara några exempel på det som kommunen satsar på.

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör i MTG-kommunerna arbetar du huvudsakligen med tillsyn, klagomål, rådgivning och information enligt miljöbalken. Du handlägger anmälningar, tillståndsansökningar, klagomålsärenden, fattar beslut om förelägganden och förbud. Ditt arbetsområde är företrädesvis inom hälsoskyddsområdet. Tjänsten kommer efter en tid att omfatta även miljötillsyn . Projekt- och utredningsarbete är andra arbetsuppgifter som ingår. Du är en del av miljötillsynsgruppen och samverkar dessutom över enhetsgränser inom verksamhet miljö- och bygg och i sektor samhällsbyggnad som helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och hur en tillsynsmyndighet fungerar. Vi önskar att du har arbetslivserfarenhet som miljöinspektör, gärna inom hälsoskydd men även andra områden inom miljöbalken. Annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet kan vara meriterande. B-körkort är ett krav då tjänsten innebär fältarbete. Du behöver ha goda datakunskaper och ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. 

Du som söker har helhetssyn med förmåga att analysera, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. 

Vi söker dig som är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du är tydlig, kan fatta egna beslut och håller en hög servicenivå och professionellt bemötande som ger nöjda medborgare. Du är trygg i dig själv och kan hantera pressade situationer på ett lugnt och sakligt sätt och har idéer om nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i gruppen. 

Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon. 

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2019-09-02

Ansökan

Ansök senast:   2019-06-20

Referensnummer:   A881309

Lön

Löneform:   Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid:   Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Annika Kjellkvist 
Miljö- och byggchef
0501-756061
annika.kjellkvist@mariestad.se

Fackliga företrädare

Ritva Rådefalk 
Vision
0501-756042
ritva.radefalk@mariestad.se

Robert Skogh 
Naturvetarna
0501-756041
robert.skogh@mariestad.se

Övrigt

Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden. 
Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. 

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Mariestad Kommun

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Ansök nu

Dela detta jobb