miljojobb.se

Miljöskydd

Vill du få möjlighet att påverka och bidra till att skapa en hållbar samhällsutveckling och goda livsmiljöer i Uppsala kommun? Är du intresserad av att få utvecklas inom ditt specialistområde eller att bredda och variera ditt arbete?
Välkommen till miljöförvaltningen!

På miljöförvaltningen i Uppsala kommun arbetar vi för en hållbar samhällsutveckling och för att skapa goda och hälsosamma livsmiljöer för alla invånare i kommunen. Miljöförvaltningen arbetar med tillsyn av miljöfarliga verksamheter, hälsoskydd, livsmedelskontroll, alkoholtillsyn och lantmäteri. Vi är cirka 80 medarbetare med en god arbetsmiljö i nya fräscha lokaler i natursköna Ultuna.

Vår värdegrund är att göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande och vi vill att du ska vara med och påverka och bidra till det. Som inspektör på miljöförvaltningen har du goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns möjligheter att utvecklas inom ditt specialistområde eller att bredda och variera ditt arbete - utifrån vad du brinner för.

Här kan du läsa mer om miljöförvaltningen (https://www.uppsala.se/miljoforvaltningen)

Ditt uppdrag
Som inspektör på miljöförvaltningen jobbar du individuellt, men samtidigt nära dina arbetskamrater. Uppdraget är omväxlande till karaktär och svårighetsgrad och erbjuder variation mellan arbete i fält och på kontor. Inspektörsrollen innebär att ha god kontakt med kommunens invånare, företagare och andra myndigheter. Tillsynen är till stor del avgiftsfinansierad det vill säga den betalas av de företag och fastighetsägare som du har tillsyn på. God ordning, hög kompetens och nytta för pengarna är därför också ledord för verksamheten.

Som inspektör med inriktning mot miljöfarlig verksamhet kommer du att tillhöra miljöskyddsavdelningen. Du kommer att arbeta med tillsyn på miljöfarliga verksamheter, till exempel täkter, lantbruk, avfallshanteringsanläggningar och förbränningsanläggningar. Även energieffektivisering samt andra tillsynsområden kan bli aktuella. I tjänsten ingår även arbetsuppgifter som prövningar av olika slag och hantering av klagomål och remisser.

Du förväntas bidra till att utveckla förvaltningens arbete och bedömningsgrunder i takt med ny kunskap och lagkrav. Fördelningen av arbetsområden kan komma att anpassas utifrån tillsynsbehov och din egen kompetens.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör, har annan relevant teknisk eller naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser att du har erfarenhet av tillsyn på miljöfarliga verksamheter inom olika områden. Har du erfarenhet av arbete med tillsyn på tillståndspliktiga verksamheter som täkter, avfallshanteringsanläggningar inklusive förbränningsanläggningar ses det som meriterande för tjänsten. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i miljöbalken, goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift, goda IT-kunskaper samt innehar B-körkort.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar samt tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Monica Pettersson, avdelningschef, 018-727 43 06

Fackliga företrädare:
SACO, Marutsa Hansson, 018-727 43 18
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till miljöförvaltningen. Vårt mål är att skapa en bra livsmiljö med ett friskt och tryggt Uppsala som utvecklas strukturerat och hållbart. Hos oss kan du arbeta med miljöskydd, hälsoskydd, livsmedelskontroll, lantmäteri och tillståndsgivning. Vi arbetar förebyggande med information och ansvarar för tillsyn genom att göra inspektioner, ta prover och inventera.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Dela detta jobb