miljojobb.se

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Ort
Utgår

2021-01-30

Ansök nu

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro, välkommen till oss!

På miljö- och byggenheten arbetar vi tillsammans för att bygga ett hållbart samhälle. Service är en naturlig del av vår myndighetsutövning. Arbetsplatsen består av alla möjliga härliga individer och på arbetsplatsen har vi högt till tak. Vi behöver nu förstärkning av en glad trevlig person som kan tänka sig att tillföra kunskap och glädje till oss och våra kunder.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att genom sommaren träna upp din fysik genom att lyfta lock på slamavskiljare och inspektera avloppsbrunnar för att senare vila dina muskler och övergå till att träna hjärncellerna. I arbetsuppgifterna ingår att skriva beslut, bedriva tillsyn hos våra kunder samt att jobba med vattenskyddsområden. I jobbet med vattenskyddsområden ingår att hitta metoder för hur man gör tillsyn inom detta överhuvudtaget, men även handläggning av att fastställa nya vattenskyddsområden ingår. Som belöning ingår även besök hos våra fina kunder för att hjälpa och rådge dessa att fortsätta bedriva sina verksamheter på samma goda vis som idag. Att jobba här ger en stor utveckling då vi har många men inom varje område få kunder. Du kommer vidare också att få fördjupa dig i skrotvärlden och få se samlare som man endast trodde fanns på tv.

Då vi är rätt få inom alla olika områden kan du behöva kavla upp armarna inom andra områden också till exempel gällande trängsel, inomhusmiljö eller annat spännande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med främst miljöskydd. Du är examinerad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan universitets- eller högskoleexamen som av arbetsgivaren bedöms likvärdig och lämplig. Arbete inom service av något slag är meriterande.

Vi ser att du har bra kunskaper inom miljöbalken. Erfarenhet som miljöinspektör är meriterande men inget krav.

Vi vill att du är utåtriktad och positiv eftersom du kommer att ha många kontakter med företagare och allmänhet. Då vi arbetar med myndighetsutövning är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha lätt för att samarbeta och behöver ha god förmåga att slutföra och ta egna initiativ. Du ska även ha lätt att nå fram till olika typer av personligheter.

B-körkort och datorvana är ett krav.

Sollefteå kommun arbetar med handläggarstödet Vision

ÖVRIGT
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Sollefteå Kommun