miljojobb.se

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Ansök nu

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Arbetsplatsen
Habo och Mullsjö kommuner är belägna i natursköna omgivningar och har ca 12 500 respektive 7 400 invånare. Näringslivet har en stor bredd med såväl stora som små företag. Kommunikationerna är goda och det är lätt att ta sig hit med tåg, buss eller bil från omkringliggande tätorter.
Habo och Mullsjö kommuner har sedan många år en gemensam miljönämnd och miljöförvaltning, placerad i Habo. Miljönämndens verksamhet drivs i en förebyggande anda och omfattar kontroll, tillsyn och information inom livsmedels- och miljöbalkområdet, naturvård, viss uppdragsverksamhet och rådgivning.
På förvaltningen arbetar idag ett glatt, kunnigt och engagerat gäng på 11 personer och vi ser nu fram emot förstärkning då en av våra medarbetare valt att flytta norrut.

Arbetsuppgifter
Arbetet som inspektör innebär många kontakter med verksamhetsutövare och kommuninvånare. Vårt arbete drivs målstyrt utifrån vår verksamhetsplan med aktiviteter och tydliga prioriteringar på ämnes och individnivå. Våra arbetsområden kan delas in i miljöskydd (inkl. enskilda avlopp), hälsoskydd och livsmedel. Som inspektör hos oss kommer du ingå i teamen kopplade till dessa och du kommer också självständigt arbeta med att bedriva tillsyn och myndighetsutövning inom miljöbalkens område. Inledningsvis kommer arbetsuppgifterna att fördelas huvudsakligen till områdena enskilda avlopp samt hälsoskydd. På sikt kan tjänsten utvecklas mer mot miljöskyddsområdet. Arbetsuppgifter kan till viss del anpassas utifrån dina erfarenheter. Arbetet vid en liten förvaltning innebär flexibilitet och samarbete över områdesgränser vilket vi ser som utvecklande för såväl verksamhet som individ. Vi använder EDP Vision som ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som är målmedveten, utåtriktad och ansvarstagande. Du är bra på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete och att komma till avslut inom givna tidsramar samtidigt som du är noggrann. En stor och viktig del av arbetet innebär kontakter med människor så det krävs att du är förtroendeingivande, lyhörd, bra på att kommunicera genom det svenska språket i tal och skrift samt har ett trevligt och serviceinriktat bemötande. Arbetet innebär daglig kontakt och dialog med andra inspektörer och personal på miljöförvaltningen varför du måste uppskatta att samarbeta med andra. Vi vill att du som inspektör hos oss är engagerad och delaktig i planering och prioritering av tillsynsuppdragen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet från tillsynsarbete och myndighetsutövning inom de för tjänsten relevanta områdena liksom goda kunskaper inom gällande miljölagstiftning.
B-körkort är ett krav.
Tunga lyft kan förekomma i tjänsten.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-09-19
Arbetsgivarens referensnummer: 2021-601

Upplysningar
Anna Lundberg
Miljöchef
072-145 13 10
036-442 82 62
Anna.Lundberg@habokommun.se

Lena-Stina Wennman
Miljöinspektör
036-4428236
Lena-Stina.Wennman@habokommun.se

Fackliga företrädare nås via vår växel
036-442 80 00

 

Dela detta jobb

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Habo kommun