miljojobb.se

Logo

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till enheten Hälsa & miljö, avd: Hälsoskydd

Ansök nu

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till enheten Hälsa & miljö, avd: Hälsoskydd

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.


Arbetsplatsbeskrivning

Miljöförvaltningen övervakar den inre och yttre miljön i Stockholm och arbetar för att alla ska leva i en frisk och hälsosam miljö.

Förvaltningens arbetsområden är mycket varierande, det kan röra sig om allt från inomhusmiljö och mathygien till trafikbuller, vattenkvalitet och kemikalier.

Avdelningen Hälsoskydd utövar genom tre tillsynsenheter tillsyn över framförallt hälsoskyddet i staden men även viss miljöskyddstillsyn. För närvarande bedriver avdelningen tillsyn över ett 20-tal olika tillsynsområden, huvudsakligen med stöd av miljöbalken.

Enheten Hälsa och miljö arbetar främst med tillsyn över f-gaser, radon, bassängbad, hygienverksamheter och beslutar om tillstånd för värmepumpar. Enheten söker nu en miljö- och hälsoskyddsinspektör på vikariat, för att kunna arbeta för ett ännu bättre miljö- och hälsoskydd i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som inspektör på enheten kommer du att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken. Tjänsten kommer framförallt att handla om att arbeta med tillsyn av fluorerade växthusgaser och värmepumpstillstånd. Andra arbetsområden på enheten eller inom avdelningen kan också bli aktuella. Arbetet innebär framförallt granskning av inlämnade handlingar såväl som skriftlig rapportering och dokumentation. Du kommer att ha många kontakter med olika verksamhetsutövare som rapporterar f-gaser, allmänheten, värmepumpsföretag och andra verksamhetsutövare.

Som inspektör arbetar du självständigt med tillsynsärenden i vårt ärendehanteringssystem ECOS och ingår även i en eller flera områdesgrupper som förvaltar och utvecklar bedömningsgrunder och rutiner. Arbetstempot är högt och stämningen är god på avdelningen. Avdelningen strävar mot ständiga förbättringar och är öppen för nya idéer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande kvalifikationer. Du får gärna ha erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör och kännedom om aktuell miljölagstiftning. Det är viktigt att du har intresse av att arbeta med tillsyn av fluorerade växthusgaser och värmepumpstillstånd. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att ha goda förutsättningar för att kunna utföra arbetet och trivas med arbetsuppgifterna behöver du vara analytisk, matematiskt intresserad, mycket noggrann och samtidigt kunna driva arbetet framåt och nå uppsatta mål. Som person är du effektiv, flexibel och ansvarstagande. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt i det svenska språket. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta beslut. I den rådgivande rollen behövs god pedagogisk förmåga och ett professionellt förhållningssätt.

Övrigt

Miljöförvaltningen med cirka 250 anställda är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen mitt i centrala Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi har vida flexramar och satsar på hälsa och friskvård. Du blir en del av en framåtsträvande verksamhet där vi arbetar för en frisk och hälsosam miljö.

Välkommen med din ansökan! Vänligen observera att urval och intervjuer sker löpande.

Miljöförvaltningen ser mångfald som en tillgång och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
Miljö- och hälsoskyddsinspektör till enheten Hälsa & miljö, avd: Hälsoskydd

Miljöförvaltningen - Stockholms stad