miljojobb.se

logga

Miljöansvarig till BAE Systems Bofors

Ansök nu

Miljöansvarig till BAE Systems Bofors

Här får du arbeta med och driva komplexa miljöfrågor i spännande produktutvecklingsprojekt parallellt med att vara rådgivande expert. Har du visioner och framtidstankar är du rätt för oss, vi är spjutspetsen som ständigt höjer blicken. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i en bred tjänst där du får en framstående roll i företaget.

 

Om tjänsten och arbetsuppgifter

Tjänsten som Miljöansvarig rapporterar till företagets Utvecklingschef och ingår i en grupp som arbetar med systemsäkerhet. De interna kontaktytorna är stora och samverkan sker i olika forum, t.ex. med ansvariga för arbetsmiljö och säkerhet. Tjänsten kommer att ingå i utvecklingsavdelningens ledningsgrupp samt är från tid till annan adjungerad i BAE Systems Bofors ledningsgrupp för att vara rådgivande i strategiska miljöbeslut.

Du kommer att granska och förhandla kundkrav avseende yttre miljö liksom upprätta miljöplaner för produktutvecklingsprojekt. Vidare kommer du att arbeta med miljöanalyser för produkter vilket innefattar:

 • Utvärdera materialdeklarationer från underleverantörer.
 • Analysera produktingående kemikalier och miljökrav.
 • Identifiera ev. behov av substitution.

Som miljöansvarig kommer du också att bevaka nationell och europeisk lagstiftning för att vara insatt i ändringar och tolkningar som berör verksamheten. På sikt även representera företaget i nationella och internationella forum, tex lagstiftningsfrågor i Bryssel. Vidare kommer du att:

 • Arbeta i företagets kemikaliekommitté samt arbeta med företagets kemikaliedatabas.
 • Utbilda företagsfunktioner i relevanta miljöområden.
 • Ta fram relevanta metoder och stöd för arbetet och genomföra internrevisioner.
 • Tolka och bevaka ändringar i arbetsmiljölagstiftning (AFS:ar) liksom medverka vid riskbedömningar i produktion.
 • Företräda området vid tredje-partsrevisioner och inspektionsbesök (myndighet/ägare).

 

Kvalifikationer

Du som söker har en teknisk utbildning med inriktning mot miljö eller kemi från universitet/högskola samt kunskap om nationell och europeisk miljölagstiftning. Tjänsten har stort inflytande och betydande ansvarsnivå i företaget och vi vill därför att du har flerårig erfarenhet ifrån liknande roll.

 • God kännedom om ISO 14001.
 • Goda kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska, i både tal och skrift.
 • Kunskap om arbetsmiljölagstiftningen värdesätts.

Du är en person med visioner och tankar om hur miljöområdet kan utvecklas inom företaget och har en vilja att involvera dig. Initiativtagande, kommunikativ och god samarbetsförmåga är en beskrivning som stämmer väl in på dig. Vi tror också att du kan axla sakfrågor med lagom pondus och integritet.

Vi ser positivt på kunskap och erfarenheter från andra branscher än försvarsindustrin.

 

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Här får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar man på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

 

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE Systems eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Företaget tillämpar provanställning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se 

Fackliga kontaktpersoner: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606 Lina Björn, Akademikerföreningen, 0586-733 305.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2020/103
Kontakt Oskar Bernling, 0739157061, se
Publicerat 2020-11-19
Sista ansökningsdag 2020-12-18

Dela detta jobb

logga
Miljöansvarig till BAE Systems Bofors

AxÖ Consulting