miljojobb.se

Logga

Miljöhandläggare förorenade områden

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Miljöhandläggare förorenade områden

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta med granskning av utredningar och utifrån dessa bedöma miljöeffekter i mark, vatten och sediment samt formulera förelägganden och ansvarsutredningar. Arbetet handlar mycket om att skapa goda relationer, kontakter och diskussioner med företag, myndigheter och enskilda. I arbetet ingår även tillsynsvägledning till kommunala tillsynsmyndigheter. 

Arbetet omfattar även att internt vara andra enheter behjälplig i olika frågor angående förorenade områden. Medverkan i andra ärenden och projekt med anknytning till förorenade områden kan också vara aktuellt. Även om arbetet i hög grad är självständigt krävs ett omfattande samarbete inom enheten och mellan olika arbetsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig med naturvetenskaplig- eller ingenjörsutbildning på högskolenivå med inriktning mot förorenad mark, miljö, kemi, geologi, hydrogeologi, ekotoxikologi, geovetenskap eller liknande. Några områden vi är särskilt intresserade av är erfarenhet av tillsyns- och utredningsarbete inom offentlig verksamhet alternativt erfarenhet som projektledare inom miljötekniska utredningar.

Det är viktigt att du kan kombinera en god samarbetsförmåga med förmåga att ta initiativ och driva ärenden självständigt. Du måste vara kvalitetsmedveten och kunna arbeta strukturerat och effektivt mot uppsatta mål. Det är också viktigt att du är flexibel och öppen för att växla mellan olika arbetsuppgifter och arbetssätt. Du har därmed också stora möjligheter att utvecklas och både bredda och fördjupa din kompetens hos oss.

Du behöver ha ett gott omdöme, en god problemlösande analytisk förmåga och beslutsförmåga, vilket innebär att kunna ta till sig stora mängder information, sålla ut det viktigaste och dra egna slutsatser. 

Det behövs mycket goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Eftersom vårt arbete i hög grad handlar om kontakter med företag, myndigheter och enskilda måste du vara tydlig i din kommunikation, ha lätt för att ta initiativ samt skapa goda kontakter och relationer.

Vi förväntar oss att du är intresserad av miljöfrågor, är motiverad och intresserad av att bedriva myndighetsutövning. Vi ser framför oss att du kommer att bidra aktivt till länsstyrelsens pågående arbete med god kundservice, effektiv ärendehandläggning och tillsynsarbete. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetet innebär ett visst resande inom länet varför körkort är ett krav. 

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.
Provanställning tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   112-4324-2019

Övrigt

För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde.

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta ingår arbetsprov. 

Kontaktperson
Sören Thor
Enhetschef 0611-34 93 14 070-190 27 15 

Fackliga företrädare
Johan Åkesson
SACO 0611-34 90 79 
Oskar Norrgrann
ST 0611-34 92 38 

Dela detta jobb

Logga
Miljöhandläggare förorenade områden

Länsstyrelsen Västernorrland