miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi är medarbetare, kollegor och vänner med hjärta för Härnösand. Tillsammans gör vi skillnad för människor - dygnet runt. Med glädje delar vi med oss av vår kunskap och service i våra olika yrkesroller. I Härnösand har vi tagit #metoo vidare till #WeDo. Vi vill skapa en hållbar arbetsplats och kommun där alla kan känna sig trygga och ha framtidstro. Nu söker vi positiva, ansvarstagande och engagerade människor som vill vara med och bygga en hållbar framtid i Härnösand.

Om tjänsten

Samhällsförvaltningens miljöavdelning består för närvarande av nio medarbetare där vi ansvarar för tillsyn inom miljöbalken, livsmedelslagstiftning, alkohol, tobak och vissa läkemedel. Avdelningen arbetar även med naturvård och har en energi- och klimatrådgivare. Vi arbetar ofta tillsammans i olika grupper för att lära av varandra samt att vi har ett nära samarbete med samhällsförvaltningens andra avdelningar. Tillsammans jobbar vi för att skapa ett hållbart samhälle idag och för kommande generationer. 

Nu ser vi fram emot att få välkomna en nyfiken, engagerad och serviceinriktad person som vill arbeta med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område och som även vill vara med och planera och utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett utåtriktat, omväxlande och självständigt arbete med många kontaktytor. Som miljöhandläggare med inriktning mot tillsyn inom miljöskydd arbetar du främst utifrån miljöbalken men även utifrån Vattenmyndighetens åtgärdsprogram samt kommunens handlingsplan för förorenade områden. Tjänsten kan till viss del anpassas utifrån din bakgrund och önskemål kopplat till våra arbetsuppgifter.

Du handlägger inkommande ärenden, planerar och genomför tillsynsbesök samt utformar beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden. I arbetsuppgifterna ingår även handläggning av anmälningar och klagomål samt rådgivning till företagare och kommuninvånare om t ex miljöfrågor och egenkontroll. Du kommer att arbeta självständigt med handläggning men stöd finns alltid inom avdelningen och vissa projekt genomförs tillsammans med kollegor. Utöver sakfrågorna får du även delta i avdelningens, förvaltningens och kommunens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning, men du kan också ha förvärvat kunskapen genom arbetserfarenhet inom området. Erfarenhet av tillsyn inom miljöområdet enligt miljöbalken samt arbete inom offentlig förvaltning och myndighetsutövning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med förorenade områden och vattenfrågor.

Centralt i vårt arbete är att möta allmänheten, privatpersoner och företag i olika situationer. Ibland kommer du ha en rådgivande roll och ibland kommer du att behöva ställa krav. Det är viktigt för oss att du kan vara tydlig och samtidigt ha en ödmjuk inställning för att på bästa sätt i olika situationer förmedla rätt budskap. Social kompetens värderas högt och kommer att underlätta arbetet som miljöhandläggare.

Att du är initiativrik och bra på att uttrycka dig på svenska i tal och skift är en förutsättning för arbetsuppgifterna. Din förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt, där du sätter upp och håller tidsramar, är viktig i vår organisation.

Du måste också ha körkort. Vi har tillgång till miljöbilar och el-cyklar.

Övrig information

Tjänsten som miljöhandläggare är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.

Sista ansökningsdag är den 31 januari, välkommen med din ansökan! 

Fackliga representanter går att nå via kommunens växel 0611-34 80 00.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet, naturen och kulturen. Vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på konsthallen. Välkommen till Härnösand! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

Kontakt:

Helene Lager, Miljöchef

0611-348101

helene.lager@harnosand.se

Dan Kjell, Miljöhandläggare

dan.tjell@harnosand.se

dan.tjell@harnosand.se

Miljöhandläggare inom miljötillsyn

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb