miljojobb.se

Logo

Miljöingenjör

Företag Höganäs AB
Ort
Utgår

2021-04-21

Ansök nu

Miljöingenjör

Om tjänsten

Höganäs strävar efter noll olyckor och för att lyckas behöver alla hjälpa till. Höganäs är ansvariga för att erbjuda de hjälpmedel som behövs för att skapa en säker arbetsmiljö, såsom information, utbildning och implementering av säkerhetsåtgärder. Som miljöingenjör ingår du i en grupp med nio starkt engagerade och dedikerade kollegor som i huvudsak hanterar frågor som berör miljö, arbetsmiljö och säkerhet.

I rollen som miljöingenjör hos oss på Höganäs förväntas du stötta och bevaka att de svenska verksamheterna bedrivs inom gällande tillstånd och att regelverk inom miljöbalken med följdlagstiftning samt EU-förordningar följs. Du kommer också att arbeta med att upprätthålla och förbättra vårt miljö- och energiledningssystem.

Du kommer att medverka vid planering, budgetering, genomförande och aktuellhållande av bolagets rutiner för egenkontroll av verksamheten inom yttre miljö samt upprätta de underlag som krävs både för rapportering till tillsynsmyndigheter och för intern rapportering av bolagets miljöprestanda.

Som miljöingenjör medverkar du i miljöbedömningar i samband med förändringar i verksamheten, exempelvis nybyggnation, och i olika typer av myndighetsärenden.

Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år för en kollega som ska vara föräldraledig.

Din profil

Vi söker dig som nyligen har tagit examen från högskola eller universitet med inriktning mot miljövetenskap eller motsvarande.  Du bör känna till ISO 14001 och ISO 50001. En nyckel till framgång i rollen är, förutom ett brinnande intresse i miljöfrågor, att vara en god kommunikatör och att skapa förtroendeingivande relationer. Rollen kräver sinnelag för noggrannhet samt ordning och reda. Nyfikenhet och starkt engagemang krävs för att möte organisationen på ett positivt sätt samt finna olika sätt att lösa och hantera situationer.

Att jobba på Höganäs

Vårt mål är att erbjuda en bra och meningsfull arbetsplats, där du utvecklas och når din fulla potential. Vi har en tydlig ledningsfilosofi, där vi strävar efter öppenhet som ett sätt för både medarbetare och företaget att utvecklas, det skriver du också under på. Vi ser varje medarbetare, oavsett position, som en ledare när vi tar oss an de utmaningar som världen – och vi – står inför. I nära samarbete med våra intressenter siktar vi mot vår vision om ett hållbart samhälle, att inspirera industrin att göra mer med mindre.

Mer om Höganäs

Höganäs är världsledande på marknaden för järn- och metallpulver, med en årlig produktionskapacitet på 500 000 ton. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar för fordonsindustrin, ytbeläggnings- och sammanfogningstekniker, additiv tillverkning och vattenrening; områden som alla bidrar till ett mer hållbart samhälle. Höganäs grundades 1797 och idag sysselsätter vi 2 400 engagerade medarbetare i 16 länder i Europa, Amerika och Asien. Vår omsättning under 2019 var 1,3 miljarder euro. Våra ägare är Lindéngruppen och FAM.

Intresserad?

Vänta inte med din ansökan, vi intervjuar löpande. Sista ansökningsdagen är dock 210409

Contact person
Charlotte Siversson
HR Business Partner
+46707916188
Charlotte.Siversson@hoganas.com

Åsa Rasmusson
Manager Environment, Occupational Health and Safety
0730 736904
Asa.Rasmusson@hoganas.se

Dela detta jobb

Logo
Miljöingenjör

Höganäs AB