miljojobb.se

logga

Miljöingenjör

Företag Gävle kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-06

Ansök nu

Miljöingenjör

Vi söker nu en miljöingenjör som vill arbeta med miljöfrågor i såväl detalj- och översiktsplaner som i genomförandeskeden i kommunala projekt. Det handlar om en delad tjänst där du stöttar såväl planverksamheten som verksamhet inom mark och exploatering. Placering kommer dock vara på den avdelning som arbetar med mark och exploateringsfrågor.

I ett Gävle som växer pågår nu en rad större projekt och etableringar. Miljöingenjörens roll är mycket viktig i kommunens ambition att arbeta för en hållbar utveckling. Mycket av arbetet handlar om att utifrån fakta och kunskap tolka, göra bedömningar och avvägningar inom miljöområdet. En spännande och utvecklande utmaning som förutsätter att du håller dig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom miljöområdet

Inom planverksamheten kommer du att arbeta tillsammans med planerare och svara för miljöfrågorna främst utifrån Plan- och bygglagen. Du gör miljöbedömningar, beställer och utvärderar utredningar exempelvis gällande dagvatten, buller, förorenad mark, geoteknik, luftkvalitet, ekosystemtjänster mm. Som miljöingenjör är du även medförfattare i planerna och identifierar behov av planbestämmelser utifrån miljökrav.

Inom mark och exploatering kommer du i projekten att fungera som miljöspecialist som stödjer övriga projektfunktioner. Du svarar för att arbetet sker enligt gällande miljölagstiftning och är även den som sköter kontakten med tillsynsmyndigheter i miljörelaterade frågor. I din roll ingår även att genomföra upphandlingar av utredningar från miljökonsulter främst gällande förorenade områden, avfallshantering, buller, dagvatten och miljökonsekvensbeskrivningar (MKB).

Som miljöingenjör kan du även få svara på remisser samt besvara frågor från allmänheten.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en akademisk examen som miljöingenjör eller annan likvärdig naturvetenskaplig inriktning. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har erfarenhet av att jobba i GIS-verktyg och du har goda kunskaper inom Miljöbalken.
Meriterande är om du har grundläggande kunskaper i Plan- och Bygglagen och erfarenhet av miljöfrågor i markentreprenader och specifika kunskaper inom förorenade områden.

Som person har du en god analytisk förmåga, du kan bedöma olika typer av data för att dra väl avvägda slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar.
Du kommunicerar på ett tydligt, klart och välstrukturerat sätt, samt har förmågan att anpassa dina texter utifrån den tilltänkta målgruppen.
Du har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse.

För att bli framgångsrik i tjänsten har du lätt för att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.
Du planerar och organiserar ditt arbete väl. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-06

Referensnummer: C35628

Kontaktpersoner

Ulrica Olsson
Planchef
Telefon: 026-17 83 76

Jan Karlgren
Avdelningschef
Telefon: 026-17 83 81

Fackliga företrädare

Josef Wårdsäter
Sveriges Arktiekter
Telefon: 026-17 96 18

Kent Holmgren
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 026-17 83 69

Om arbetsplatsen

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Livsmiljö Gävles knappt 500 medarbetare gör Gävle vackrare, säkrare och mer händelserikt. Varje dag ger vi människor upplevelser till kropp och själ. Vi bygger, utvecklar och påverkar dagens och framtidens samhälle. Dina insatser har stor påverkan på gävlebornas vardag. Vi erbjuder dig ett betydelsefullt, stimulerande och
utvecklande arbete. Vi gör så att Gävle växer och ger gävleborna spännande upplevelser!

Övrigt

Facklig företrädare:

Maria Karlberg Vision
Telefon: 026-17 82 19

Lena Boox Kommunantikvarie
Telefon: 026-17 83 19

Katrin Olsson Naturvetarna Ja
Telefon: 026 -17 82 64

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Miljöingenjör

Gävle kommun