miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljöingenjör kemiska produkter

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-01

Ansök nu

Miljöingenjör kemiska produkter

Miljöingenjör kemiska produkter – Ringhals

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vi söker nu till vår enhet två Miljöingenjörer med inriktning mot kemiska produkter.

Om jobbet

Enheten Miljö, NSM, ansvarar för verksamhetsområdena Yttre miljö, Kemiska produkter, Arbetsmiljö samt Ringhals övergripande rapportering gällande arbetsskador och tillbud. Enheten har idag nio medarbetare. I Ringhals organisation är vi centralt placerade och arbetar både övergripande och stödjande med många kontakter såväl internt på Ringhals som externt, bl.a. i kontakt med myndigheter.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att samordna arbetet med kemiska produkter inom Ringhals och vara ett stöd till organisationen. Detta innebär t.ex.

• Arbeta med teknisk märkning av kemiska produkter ur anläggningssynpunkt, liksom bedömning av risker för hälsa och yttre miljö.

• Dispenshantering för användning och införsel av kemiska produkter

• Kontakter med leverantörer gällande produktinformation

• Förvaltning av Ringhals del i den Vattenfallgemensamma kemikaliedatabasen

• Vara en del av fackområdeshandläggning för kemiska produkter, d.v.s. följa förändringar i lagar och föreskrifter och verka föra att dessa blir implementerade och spridda i organisationen

• Riskbedömningar

• Ta fram utbildningsmaterial samt att hålla i utbildningar

• Sprida information om förändringar inom ditt område

• Författa och uppdatera anvisningar/instruktioner

Eftersom vi jobbar över gränserna kan tjänsten även innefatta vissa arbetsuppgifter inom arbetsmiljö och yttre miljö då vi tror på att utveckla individen genom att öka sin kompetens inom närliggande verksamhetsområden.

Om dig

Vi ser gärna att du har

• Högskoleingenjörs- eller civilingenjörsutbildning med inriktning kemi

• Erfarenhet från liknande befattning är meriterande

• Kunskaper inom arbetsmiljö eller yttre miljö är meriterande

• Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift samt behärskar engelska

För att trivas hos oss på Ringhals bör du ha lätt för att strukturera och ta ansvar för ditt arbete, du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar som sker. Som miljöingenjör har du mod att agera efter din egen övertygelse, du är noggrann och lägger ned stor vikt vid att leverera kvalitet och att leva upp till uppsatta mål. Tjänsten innebär regelbunden kontakt med andra människor både inom Ringhals och utanför vilket ställer krav på god kommunikation. Du bör ha lätt för att samarbeta med andra människor, lyssna och vara lyhörd för andras åsikter samtidigt som du är tydlig och säkerställer att andra uppfattat ditt budskap eller dina förväntningar.

Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Heléne Holgersson 070- 6537406

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Johanna Dannberg – Akademikerna, Eva-Lena Green – Unionen, Lars Nydén – Ledarna, Mårten Walfridsson – SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Placeringsort: Ringhals

Välkommen med din ansökan senast den 1/6!

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Varberg

#LI-SE 

Dela detta jobb

Miljöingenjör kemiska produkter

Vattenfall AB