miljojobb.se

Miljöingenjör med inriktning arbetsmiljö till Ringhals – ett viktigt miljöarbete med många kontakter

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-04-14

Ansök nu

Miljöingenjör med inriktning arbetsmiljö till Ringhals – ett viktigt miljöarbete med många kontakter

Enheten NSM ansvarar för verksamhetsområdena Yttre miljö, Kemiska produkter och Arbetsmiljö och har idag 6 miljöingenjörer. I Ringhals organisation sitter vi centralt och jobbar övergripande och stödjande med många kontakter såväl internt inom Ringhals som externt och till denna grupp söker vi nu en ny arbetsmiljöingenjör.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett utåtriktat, varierande och självständigt arbete som arbetsmiljöingenjör. Tjänsten innebär att samordna det systematiska arbetsmiljöarbetet inom Ringhals och vara ett stöd till Ringhals organisation. Du kommer att delta i fackområdeshandläggning, d.v.s. följa förändringar i lagar och föreskrifter och verka för att dessa blir implementerade och spridda i organisationen. Du kommer att ha myndighetskontakter med Arbetsmiljöverket i samband med inspektioner och tillbud/olyckor. Du kommer att delta i förvaltning och utveckling av ledningssystemet där Ringhals är certifierad enligt ISO 45001. Ringhals fokuserar mycket på riskförebyggande arbete där du bl.a. verkar genom att vara sammanhållande för skyddsronder och så kallade ”Safety walks” under revisionstider. Riskbedömningar hör till arbetsuppgifterna liksom att utveckla strategier och verktyg inom ditt verksamhetsområde. Andra viktiga områden är att verka som internlärare inom ditt verksamhetsområde samt administrera intern och extern rapportering.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljö eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Kunskap från liknande processindustri som Ringhals är meriterande. Du skall ha lätt att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som är strategiskt tänkande, initiativrik samt har lätt för att ta till dig nya utmaningar. Du är bra på att skapa kontakter och bygga nätverk. Du har obehindrade språkkunskaper inom svenska i både tal och skrift. Kunskaper inom engelska är meriterande. Vidare har du en allmänt god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. På enheten värdesätts god kamratskap och samarbetsförmåga.

Placeringsortär Ringhals

Vattenfall erbjuder dig

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Vår organisation
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 300 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Heléne Holgerson som är chef för enheten NSM-Miljö. Tel 0340-667406 eller mobil 070 6537406.

För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Robert Andersson, ansvarig rekryterare mobil 073 6844803.

Fackliga representanter:

Fackliga representanter är Ola Jönsson, Akademikerna, Eva-Lena Green, Unionen, Lars Nydén, Ledarna, Mårten Walfridsson, SEKO. Samtliga nås via 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via denna sida. Sista ansökningsdag är 14/4 – 2020 .

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Miljöingenjör med inriktning arbetsmiljö till Ringhals – ett viktigt miljöarbete med många kontakter

Vattenfall AB