miljojobb.se

Logga

Miljöingenjör (uppströmsarbete)

Ort
Utgår

2021-08-30

Ansök nu

Miljöingenjör (uppströmsarbete)

Miljö- och uppströmsenheten svarar för Stockholm Vatten och Avfalls utåtriktade arbete med syfte att minska flödet av skadliga och miljöfarliga ämnen till avloppsnätet samt till våra reningsverk i Bromma och Henriksdal. Enheten bidrar till att öka kunskapen om förekomst och spridning av sådana ämnen. Verksamheten bedrivs genom tillsyn, information och kravställande på industrier och andra verksamheter, det som brukar kallas uppströmsarbete.

Din utmaning

  • Driva enhetens arbete med industrier, företag och andra verksamheter.
  • Ansvara för och utveckla bolagets industriregister EnvoMap samt industriavloppstaxan.
  • Sköta ärendehantering, besvara remisser och bistå med rådgivning, kravställande och tillsyn på industrier och andra verksamheter.
  • Ansvara för uppströmsarbetet inom några prioriterade branscher/områden.
  • Granska kemikalieförteckningar från anslutna verksamheter samt verka för utfasning av oönskade kemikalier.
  • Delta i förbättringsarbetet enligt certifieringssystemet Revaq.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen är huvudsakligen förlagd till huvudkontoret i Ulvsunda, Bryggerivägen 10, men du kommer även att arbeta på Stockholm Vatten och Avfalls andra anläggningar. Tillträde enligt överenskommelse.
 

Din profil

Du har högskoleutbildning med miljöinriktning eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av miljö- och kemikaliearbete vid miljömyndighet och gärna även från reningsverk eller industri. Erfarenhet från drift och utveckling av IT-system är önskvärt. Som person är du initiativrik, drivande, har god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

Kontakt och ansökan

Låter det intressant? Sök då tjänsten senast 30 augusti. Vi kommer endast att hantera ansökningar skrivna på svenska och ansökningar kommer att hanteras löpande.

För ytterligare information om tjänsten kontakta enhetschef Ragnar Lagerkvist på 08-522 124 33 ragnar.lagerkvist@svoa.se eller miljöingenjör Fredrik Olsson på 08-522 124 39 fredrik.olsson@svoa.se. Våra fackliga representanter för Kommunal (Mikael Greek), Vision (Malena Karlsson) och Saco (Lena Ringström) når du via vår växel 08-522 120 00.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

Dela detta jobb

Logga
Miljöingenjör (uppströmsarbete)

Stockholm vatten och avfall