miljojobb.se

 

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vi söker en vikarierande Miljöingenjör till KMA avdelningen för LKAB Södra. Vi söker dig som är initiativtagande och kan axla rollen medan vår nuvarande är på föräldraledighet, med start i januari 2020 och ett år fram i tiden.

Som miljöingenjör är din huvudsakliga uppgift att driva, stödja och utveckla arbetet med miljöfrågor och egenkontroll inom division Södra med fokus på Malmförädlingen i Malmberget. Du kommer även bidra med underlag för ett nytt miljötillstånd i Malmberget.

Egenkontroll kan beskrivas som verksamhetens eget system för att förebygga eller åtgärda eventuell negativ påverkan på miljön. Egenkontroll är också ett sätt att se till att verksamheten följer de lagkrav som finns. Du kommer bevaka att nuvarande miljökrav, policys, ledningssystem och andra krav inom miljöområdet och förbereda verksamheten för kommande krav. Du kommer även hantera kontakter gällande miljöfrågor med såväl allmänheten, privatpersoner och myndigheter, då du kan komma att ta emot synpunkter på hur LKABs verksamhet påverkar yttre miljön.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är initiativtagande och trivs med att samarbeta då du kommer att bedriva ett aktivt arbete i nära samarbete med LKAB:s verksamheter. Arbetet innebär många kontakter både inom och utanför företaget vilket innebär att god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är av största vikt.

Du bör ha ingenjörsutbildning eller motsvarande med miljöprofil. Vidare bör du ha teoretiska kunskaper inom allmän kemi, geokemi eller biologi samt miljöbalken. God kännedom om LKABs verksamhet och processer är meriterande.

Tjänsten kräver B-körkort.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Stationeringsort: Malmberget

Välkommen in med CV och personligt brev senast 1 december 2019. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Lars Tano, 010 144 3628

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Stefan Tallfjärd, 0970-79561

Miljöingenjör vikariat

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-01

Ansök nu

Dela detta jobb