miljojobb.se

Logo

Miljöinspektör

Företag Malmö stad
Ort
Utgår

2019-06-18

Ansök nu

Miljöinspektör

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad. 
Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser t ex i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Vi är ca 70 medarbetare på avdelningen. 
Avdelningen består av fyra enheter; bostad, hälsa och omgivning, kemi och industri samt mark och vatten. 

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Ditt uppdrag omfattar kravställande och beslutsfattande i din roll som myndighetsutövare. Du kommer också att arbeta förebyggande med rådgivande och samverkande uppdrag både externt och internt. I tjänsten som miljöinspektör kan du få arbeta inom avdelningens alla tillsynsområden. 

På bostadsenheten kommer du ha direktkontakt med malmöborna och vi ser gärna att du drivs av att alla har rätt att bo i en hälsosam bostad. Du kommer jobba förebyggande och tillsammans med andra myndigheter driva ärenden mot fastighetsägare som inte uppfyller miljöbalken. Du kommer också arbeta rådgivande och dagligen ha direktkontakt med malmöbor som upplever störning i sin bostad. Arbetet innebär både kontorsarbete och arbete ute i fält runt om i Malmö. För oss är ledorden samarbete, engagemang och att göra skillnad - bli en av oss! 

I enheten för hälsa och omgivning kommer du arbeta med tillsyn och förebyggande arbete med fokus på barn och unga i Malmö. Vårt främsta mål är att alla vistelsemiljöer för barn och unga i Malmö ska vara hälsosamma. Malmö-kommissionens rapport hjälper oss att prioritera och arbeta för att minska hälsoskillnaderna i Malmö. På enheten ansvarar du tillsammans med dina kollegor över tillsynen på bland annat skolor och förskolor, bad, enskilda avlopp och tatueringsverksamheter. Du kommer granska anmälningar, utföra inspektioner, utreda olägenheter och ge information till medborgare och verksamheter. Vi ett starkt team som jobbar för ständig förbättring. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen som miljöinspektör eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 
Du behöver kunna kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift och ha god datorvana. 

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för Malmö och en vilja att skapa skillnad. Vi söker dig som har en hög social kompetens och mycket god kommunikativ förmåga med vana att bemöta människor. Du har förmågan att meddela svåra beslut tydligt, enkelt och på ett ödmjukt sätt. Du är van att arbeta självständigt och att arbeta i lag. Du har ett naturligt driv och avslutar arbetsmoment i takt med att du startar nya. Arbetet innebär många samarbetskontakter med andra aktörer och förvaltningar och du behöver därför kunna bemöta och samarbeta med dessa på ett anpassat och professionellt sätt. 
På bostadsenheten lägger vi extra vikt vid att du är trygg som person och kan hantera människor i olika livssituationer. Arbetet kräver också att du kan utföra kvällsinspektioner regelbundet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för att få en bra gruppdynamik och för att få in kompletterande egenskaper i teamen. 
B-körkort är ett krav. 

Bostadsenheten söker: 
2 tillsvidareanställningar från och med 2019-09-01 (eller enligt överenskommelse) 
1 visstidsanställning från och med 2019-09-01 till och med 2020-06-30 

Enheten hälsa och omgivning söker: 
1 visstidsanställning från och med 2019-09-01 till och med 2020-06-30 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön. 

Varaktighet: 6 månader eller längre

Arbetstid: Dagtid.  Måndag-fredag 08.00-16.30 med flexibel arbetstid när verksamheten tillåter. På bostadsenheten förekommer kvällsinspektioner. 

Tillträde: 2019-09-01 eller enligt ök

Antal platser: 4

Ansökan

Ansök senast: 2019-06-18

Referensnummer: 1906 MHS

Kontaktpersoner

 • Ulrica Adelbris
 • Enhetschef Bostadstillsyn
 • 0733-65 59 23
 • David Lindsjö
 • Enhetschef, Hälsa & omgivning
 • 040-34 22 39

Fackliga företrädare

 • Rasmus Fredriksson
 • Saco
 • 0708-57 71 24
 • Christel Olsson
 • Vision
 • 040-34 20 78

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. 
I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

För mer information: http://www.malmo.se/miljo  

Dela detta jobb

Logo
Miljöinspektör

Malmö stad