miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Miljöinspektör

Företag Höörs Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-06

Ansök nu

Miljöinspektör

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation. 

Du kommer att arbeta på miljöenheten som är en del av kommunledningskontoret. Vi är en grupp på 9 engagerade personer som arbetar med miljöskydd, hälsoskydd, ALT (Alkohol, läkemedel och tobak) och livsmedelskontroll. Höörs kommun är i en expansiv fas och har de närmaste åren mycket exploateringar.

Arbetsuppgifter

Miljöenheten i Höör söker en positiv och serviceinriktad miljöinspektör till en fast anställning på heltid.
Som miljöinspektör kommer du att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken. Dina arbetsuppgifter som miljöinspektör innebär att handlägga inkommande ärenden, planera och genomföra tillsynsbesök samt utforma beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden.

I arbetsuppgifterna ingår även att handlägga anmälningar och klagomål. En viktig del i arbetet är att ge information och vägledning till både verksamheter och enskilda. 

Dina områden kommer framförallt vara miljöfarliga verksamheter, lantbruksverksamheter och förorenade områden. Här ingår tillsyn av industrier, drivsmedelsstationer och fordonstvätt, verkstäder, lantrbruksverksamheter med växtodling och/eller djurhållning. En del av arbetsområden är förorenade områden och vi ser gärna att du har erfarenhet om bland annat miljötekniska markundersökningar, miljöinventeringar, riskbedömningar, åtgärdsutredningar, efterbehandlingar, tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar. Vi är en liten enhet och du kommer därför även få uppgifter inom andra områden och händelsestyrda ärenden inom miljöskyddsområdet.

Kvalifikationer

Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har gärna erfarenhet av myndighetsutövning. Erfarenhet av arbete som miljöinspektör är meriterande så även erfarenhet av arbete med tillsyn av miljöfarlig verksamheter, lantbruk och andra förekommande ärenden inom miljöskydd. Det är även meriterande om du har fördjupade kunskaper gällande förorenade områden, kemikaliehantering och skyddade områden.

Du gillar att arbeta med människor och tycker det är viktigt med gott bemötande. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team. Du är drivande, och har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort. Vi använder ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   120/22

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut. 

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Dela detta jobb

logga
Miljöinspektör

Höörs Kommun