miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Miljöinspektör inriktning hälsoskydd

Ort
Utgår

2022-10-03

Ansök nu

Miljöinspektör inriktning hälsoskydd

Om arbetsplatsen

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att utföra tillsyn och kontroll utifrån Miljöbalken, Strålskyddslagen, lokala hälsoskyddsföreskrifter, Smittskyddslagen med flera författningar. Tyngdpunkten hos arbetet ligger inom skoltillsyn, radonfrågor, hygieniska verksamheter, bostadstillsyn, offentliga lokaler med mera. Arbetet innehåller ett stort mått av att själv planera och genomföra dina arbetsuppgifter som preciserats i en individuell verksamhetsplan.

Vi har ca 150 registrerade verksamheter att följa upp. Ungefär hälften av din arbetstid kommer att vara ute på fältet och dokumentation och annat administrativt arbete upptar den andra delen. Du får stor frihet att planera din arbetsdag.

Din grupp kommer att bestå av två inspektörer och du kommer att tillhöra arbetsgruppen LEVA med ytterligare fyra handläggare. De är ett trevligt gäng som uppskattar ett öppet klimat. Introduktion tycker vi är särskilt viktigt och vi lägger upp en individuell plan för din del.

Förutom att arbeta inom gruppen samverkar du över enhetsgränser inom verksamhet miljö- och bygg och i samhällsbyggnadsförvaltningen som helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller utbildning vi bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning gärna erfarenheter av hur en tillsynsmyndighet fungerar.

B-körkort är ett krav då tjänsten innebär fältarbete. Du behöver ha goda datakunskaper och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Arbetslivserfarenhet som miljöinspektör är önskvärt och meriterande. Har du arbetat med hälsoskyddstillsyn är det av stort värde för oss. En öppen dialog med verksamhetsutövaren är en viktig ingrediens i miljöinspektörens vardag så därför är ett kommunikativt, tydligt och utåtriktat arbetssätt av stort värde. Att ställa krav och följa upp åtgärder förutsätter att som inspektör vara trygg i sina värderingar.

Du som söker tjänsten har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi söker dig som är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du är tydlig, kan fatta egna beslut och håller en hög servicenivå med ett professionellt bemötande. Du är trygg i dig själv och kan hantera pressade situationer på ett lugnt och sakligt sätt och har idéer om nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
Heltid

Enligt överenskommelse

Referensnummer: A1156215

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid:  Dagtid

Övrigt

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Miljöinspektör inriktning hälsoskydd

Mariestads kommun