miljojobb.se

logga

Miljöinspektör med inriktning miljöfarliga verksamheter/lantbruk/avlopp

Företag Höörs Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-12

Ansök nu

Miljöinspektör med inriktning miljöfarliga verksamheter/lantbruk/avlopp

Om arbetsplatsen
Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Arbetsuppgifter
Miljöenheten i Höör söker en positiv och serviceinriktad miljöinspektör till ett 1,5 års vikariat, med eventuell möjlighet till förlängning.

Som miljöinspektör kommer du att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken. Framförallt kommer dina arbetsuppgifter röra miljöskyddsfrågor som t.ex. tillsyn av avloppsanläggningar >25 pe, lantbruk och förorenad mark. Dina arbetsuppgifter som miljöinspektör innebär att handlägga inkommande ärenden, planera och genomföra tillsynsbesök samt utforma beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden.

I arbetsuppgifterna ingår även att handlägga anmälningar och klagomål. En viktig del i arbetet är att ge information och vägledning till både verksamheter och enskilda.

Kvalifikationer
Vi ser att du har genomgått en miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av arbete som miljöinspektör är meriterande eller tidigare erfarenhet av myndighetsutövning.

Du gillar att arbeta med människor och tycker det är viktigt med gott bemötande. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team. Du är drivande, och har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort. Vi använder ärendehanteringssystemet Vision.

Anställningens omfattning
Tidsbegränsad till: 2021-10-31
Tillträde sker enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan
Referensnummer:   25/20

Gör ansökan

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.


Övrigt
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2020-04-12
Arbetsplats
Skåne län
Kommun
Höör
Yrkeskategori
Miljöinspektör
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Kontaktperson
Gunilla Dencker Skog
Kanslichef 0413-28 163

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
0413-28000

 

Dela detta jobb

logga
Miljöinspektör med inriktning miljöfarliga verksamheter/lantbruk/avlopp

Höörs Kommun