miljojobb.se

logga

Miljöinspektör med inriktning mot enskilda avlopp

Ansök nu

Miljöinspektör med inriktning mot enskilda avlopp

Om arbetsplatsen
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner

  • semesterväxling

  • årsarbetstid

  • friskvård till förmånligt pris

  • hälsofrämjande aktiviteter

  • extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år

  • personal- och fritidsföreningen Pulsen

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

Vi söker nu en vikarie på 14 månader då en av våra medarbetare är föräldraledig.

Arbetsuppgifter
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta enskilda avlopp. Det kan gälla tillsyn eller handläggning av tillståndsärenden inom området. Därtill kan det tillkomma diverse uppgifter som arbete med enskilda dricksvattentäkter, strandbad, att stötta upp inom strategisk VA-planering med mera.

Tjänsten är placerad i hälsoskyddsgruppen där det utöver arbete med enskilda avlopp även ingår tillsyn av skolor och förskolor, hygienlokaler, bostadstillsyn, klagomålsärenden mm.

Andra arbetsuppgifter och arbetsområden kan ingå utifrån sökandes profil, verksamhetens behov eller resursfördelning.

Kvalifikationer
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är tillmötesgående men ändå tydlig. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp och du delar gärna med dig av dina erfarenheter. Du är strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med privatpersoner, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.

Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av arbete med tillsyn eller handläggning av enskilda avlopp så är det meriterande. Liksom kunskap inom Lagen om allmänna vattentjänster. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Tillträde: 2021-06-01
Tidsbegränsad till: 2022-08-31
Tillträdesdatum efter överenskommelse med sökande
6 månader eller längre.

Övrigt
Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Kontaktpersoner
Anna Bredberg
Miljö- och hållbarhetschef 026-24 17 71 anna.bredberg@sandviken.se
Robert Wedin
Miljöinspektör hälsoskyddsgruppen 026-24 17 54 robert.wedin@sandviken.se
Frida Larsson
HR-konsult 026-240763 frida.c.larsson@sandviken.se

Facklig företrädare
Magnus Enbarr
Naturvetarna 026-24 00 98 magnus.enbarr@sandviken.se

 

 

Dela detta jobb

logga
Miljöinspektör med inriktning mot enskilda avlopp

Sandvikens Kommun