miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om jobbet

På samhällsbyggnadskontoret hanteras exempelvis bygglov, översikts- och detaljplaner, miljö- och hälsoskyddsfrågor, livsmedelsinspektion, alkoholtillstånd och geografisk information. För oss är det viktigt med en pågående dialog, både med invånare, företagare, och våra kollegor inom kommunkoncernen. På kontoret arbetar cirka 60 personer, fördelat på sju enheter. Miljöenheten består av 16 medarbetare. Vi jobbar med tillsyn och prövning inom en mängd olika miljöskyddsrelaterade områden, bland annat enskilda avlopp, hälsoskydd och serveringstillstånd samt strandskydd. Vi är ett glatt gäng som tar hand om varandra. Hos oss är samarbete viktigt! Vi erbjuder flexibel arbetstid samt möjlighet att arbeta på distans när arbetet tillåter. Vi söker nu, då en av våra medarbetare skall vara föräldraledig, en miljöinspektör till ett vikariat på ca 12 månader.

Arbetsuppgifter

Tjänsten kommer huvudsakligen att vara inriktad mot enskilda avlopp, strandskydd samt till viss del vattenverksamhet. Du kommer att arbeta självständigt med prövning och tillsyn av strandskydd och enskilda avlopp. I arbetet ingår rådgivning, service till kommunens invånare och företag, samt hantering av inkommande ärenden och uppsökande tillsynsarbete. För enskilda avlopp ingår arbete med prövning av tillstånd för nya enskilda avlopp. Arbetet med strandskydd innebär att du kommer att utreda och säkerställa att strandskyddslagstiftningen efterlevs genom tillsyn och prövning av nya strandskyddsdispenser. Det kan även bli aktuellt att arbeta med svar på remisser gällande vattenverksamhet från Länsstyrelsen. I båda verksamhetsområdena ingår du i en arbetsgrupp som stöttar varandra. Därutöver kan även andra uppgifter bli aktuella. Vi tar avstamp i perspektiven social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet när vi planerar vårt arbete. Det är även en självklarhet att ha ett systematiskt arbetsmiljöarbete och att en nyfikenhet för digitaliseringens möjligheter genomsyrar arbetet. I detta arbete finns vår värdegrund Brobygget med som vägvisare och även förhållningsättet i tillitsbaserad styrning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Akademisk utbildning tex inom miljö, biologi eller annan, för tjänsten relevant, utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska • God förmåga att arbeta i olika IT-system, och har lätt för att sätta dig in i nya system. • God förmåga att hantera Officepaketet, framför allt word och excel. • Giltigt B-körkort Det är meriterande om du har: • Erfarenhet av handläggning av ärenden inom strandskydd respektive enskilda avlopp. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss och vi kommer lägga stor vikt vid dem. För att trivas i rollen ser vi att du har god servicekänsla och förstår vikten av ett bra bemötande. Dessa förmågor gör att du kan hantera komplexa ärenden och pressade situationer. Du är kommunikativ och pedagogisk både i interna och externa sammanhang. Du är också strukturerad, flexibel och har förmågan att prioritera om vid förändrade förutsättningar. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Läs mer om oss som arbetsgivare här!

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Tillträde

Tillträde i januari 2023

Tidsbegränsat till

Antal tjänster

1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

 

Referensnummer

444/22

Kontakt

Lena Strömvall

Miljöchef

0152-29296

lena.stromvall@strangnas.se

Fackliga företrädare

Samira Kello

Vision

0152-2 93 12

Övrig information

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. I samband med att du har sökt arbete hos oss och för att vi ska kunna hantera din ansökan, behandlar Strängnäs kommun dina personuppgifter. Du kan läsa mer om vad detta innebär via vår hemsida; https://www.strangnas.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/personuppgifter-i-strangnas-kommun Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Miljöinspektör med inriktning mot enskilda avlopp och strandskydd

Ort
Utgår

2022-10-02

Ansök nu

Dela detta jobb