miljojobb.se

logga

Miljöinspektör miljöskydd

Ansök nu

Miljöinspektör miljöskydd

Om arbetsplatsen
Den 1 april 2016 bildades Västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd med gemensam förvaltning för kommunerna Hofors, Ockelbo och Sandviken. Sandviken är värdkommun, det vill säga nämndens och förvaltningens säte. Förvaltningen har bland annat i uppdrag att hantera myndighetsfrågor inom plan-, bygg-, miljö- och hälsa samt trafik.

Som medarbetare i Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning arbetar för en långsiktigt hållbar och god livsmiljö för invånarna i den tre kommunerna med sammanlagt 53 000 invånare. Vi fortsätter nu arbetet med att skapa vår nya förvaltning, och du har i detta arbete chans att få vara delaktig och bidra till utvecklingen av en attraktiv arbetsgivare för drygt 70 medarbetare.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner

  • semesterväxling

  • årsarbetstid

  • friskvård till förmånligt pris

  • hälsofrämjande aktiviteter

  • extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år

  • personal- och fritidsföreningen Pulsen

Förvaltningen är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra för att på bästa sätt uppnå storkommunens fördelar med minskad sårbarhet, ökad flexibilitet, högre kvalitet, bättre effektivitet och rättssäkerhet. Miljö- och hållbarhetsenheten har idag 23 medarbetare och arbetar inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel, miljöstrategiskt arbete, energi- och klimatrådgivning samt naturvård.

En av våra medarbetare ska inom kort vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie.

Arbetsuppgifter
Vi söker en miljöinspektör som ska arbeta med tillsyn inom miljöskyddsområdet. Arbetet kommer innefatta projektbaserad tillsyn på bland annat hästgårdar, lantbruk och avfall. Andra arbetsuppgifter och arbetsområden kan ingå utifrån din profil, verksamhetens behov eller resursfördelning.

Tjänsten är placerad i miljöskyddsgruppen där tillsyn av olika typer av miljöfarlig verksamhet såsom täktverksamheter, värmeverk, avloppsreningsverk, lantbruk, förorenade områden mm ingår.

Kvalifikationer
Du har utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi söker dig som är tillmötesgående men ändå tydlig. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har lätt för att arbeta i grupp. Du är strukturerad och självgående vilket innebär att du är bra på att planera, prioritera och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår mycket kontakter med företag, det är därför viktigt att du tycker om att möta människor. Du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och i skrift. Eftersom arbetet går ut på att göra avvägningar samt fatta beslut utifrån lagstiftningen är det viktigt med goda kunskaper inom miljöbalken.

Kunskaper inom miljöbalken är ett krav, liksom körkort.

Om du har erfarenhet av tillsyn av miljöfarlig verksamhet så är det meriterande. Även övrig erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet är meriterande liksom erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision. Erfarenhet av myndighetsarbete och förvaltningsrätt kan också vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Alla tjänster på förvaltningen är säkerhetsklassade och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning innan anställning.

Anställningens omfattning
Tillträde: 2021-06-01
Tidsbegränsad till: 2022-01-31
Tillträde enligt överenskommelse med sökande
6 månader eller längre.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Sandvikens kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via Aditro recruit/Offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Kontaktpersoner
Anna Bredberg
Miljö- och hållbarhetschef 026-24 17 71 anna.bredberg@sandviken.se
Hanna Andersson
Samordnare miljöskyddsgruppen 026-240428 hanna.andersson@sandviken.se
Frida Larsson
HR-konsult 026-240763 frida.c.larsson@sandviken.se

Facklig företrädare
Magnus Enbarr
Naturvetarna 026-24 00 98 magnus.enbarr@sandviken.se

Dela detta jobb

logga
Miljöinspektör miljöskydd

Sandvikens Kommun