miljojobb.se

Mariestad Kommun

Miljöinspektör, vikariat

Ort
Utgår

2021-05-11

Ansök nu

Miljöinspektör, vikariat

Vi söker dig som vill jobba i en aktiv och utvecklingsinriktad grupp med flera miljöinspektörer. Tjänstens fokus ligger på uppdrag inom hälsoskydds- och livsmedelsområdet där ytterligare fem inspektörer arbetar. I gruppen arbetar ni tillsammans med gemensamma rutiner, utveckling och i projekt.
Verksamheten arbetar i tre kommuner Mariestad, Töreboda och Gullspång med placering i Mariestads kommun.

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. En hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor, ny teknik, barns lärande och god omsorg är bara några exempel på det som kommunen satsar på.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att utföra tillsyn och kontroll utifrån Miljöbalken, Strålskyddslagen samt Livsmedelslagen. Tyngdpunkten hos arbetet ligger inom Skoltillsyn och radontillsyn. Förutom det kommer trängseltillsyn och viss livsmedelskontroll att ingå i tjänsten. Vi bedömer att ungefär hälften av din arbetstid kommer att vara ute på fältet och att dokumentation och annat administrativt arbete upptar den andra delen.

Projekt- och utredningsarbete är andra arbetsuppgifter som kan ingå i tjänsten. Du är en del av en arbetsgrupp som handlägger de beskrivna arbetsuppgifterna och benämns LEVA inom verksamhet miljö- och byggnad. Du samverkar dessutom över enhetsgränser inom verksamhet miljö- och bygg och i sektor samhällsbyggnad som helhet.
Arbetet innehåller ett stort mått av att själv planera och genomföra sina arbetsuppgifter som preciserats i en individuell verksamhetsplan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd eller utbildning vi bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper inom miljölagstiftning och bestämmelser som reglerar livsmedelskontroll och hur en tillsynsmyndighet fungerar.

B-körkort är ett krav då tjänsten innebär fältarbete . Du behöver ha goda datakunskaper och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Arbetslivserfarenhet som miljöinspektör är önskvärt och meriterande. Har du arbetat med såväl hälsoskyddstillsyn som livsmedelskontroll är det av stort värde för oss. En öppen dialog med verksamhetsutövare där krav på t.ex. egenkontroll diskuteras är en viktig ingrediens i miljöinspektörens vardag. Därför är ett kommunikativt och utåtriktat arbetssätt av stort värde. Att ställa krav och följa upp förutsätter att som inspektör vara trygg i sina värderingar och för att trivas i rollen kunna tillämpa ett arbetssätt som bygger på integritet och tydlighet.
Du som söker har helhetssyn, är nyfiken, resultatinriktad och strukturerad. Du vill bidra till teamets gemensamma resultat och du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.
Vi söker dig som är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du är tydlig, kan fatta egna beslut och håller en hög servicenivå och professionellt bemötande som ger nöjda medborgare. Du är trygg i dig själv och kan hantera pressade situationer på ett lugnt och sakligt sätt och har idéer om nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i gruppen.
Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarats eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2021-12-31
Antal platser: 1

Upplysningar
Gösta Lindmark
Miljö- och byggnadschef
0501-75 60 61

Åsa Lindblad
Miljöinspektör
0501-75 60 34

Ritva Rådefalk
Miljöinspektör
0501- 75 60 42

Fackliga representanter:

Ritva Rådefalk
Vision
0501-75 60 42

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Mariestad Kommun
Miljöinspektör, vikariat

Mariestads kommun