miljojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Miljojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Miljökonsult inom kemikalieområdet till Intersolia i Umeå!

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2022-01-28

Ansök nu

Miljökonsult inom kemikalieområdet till Intersolia i Umeå!

Aldrig förr har behovet av ett proaktivt kemikaliearbete varit så påtagligt. De produkter och processer med kemiska ämnen som vi omger oss med ökar dagligen, vilket sätter press på företag och arbetsgivare att hålla medarbetare informerade. Men kemikalieområdet är komplext och lagkraven förändras kontinuerligt. Som miljökonsult hos Intersolia blir du en del i ett aktivt arbete för att göra fler företag miljövänliga i en utvecklande och utmanande expertroll. Har du några års erfarenhet inom kemikalieområdet och är på jakt efter nästa utmaning? Läs vidare!

Om tjänsten

Intersolia är ett mjukvaruföretag som hjälper företag att enklare kunna ta ansvar och säkerställa laguppfyllnad för sin kemikaliehantering och arbetsmiljö genom att erbjuda skräddarsydda SaaS lösningar och konsulttjänster. De har allt från mindre bolag till multinationella koncerner som kunder och har idag verksamhet i 26 länder. Som miljökonsult ingår du i ett nationellt och internationellt konsultteam där ni har regelbundna avstämningsmöten i syfte att dela kompetens och rapportera aktuella händelser. Just nu befinner de sig i en spännande utvecklingsfas och söker därför ytterligare en miljökonsult till deras konsultteam i antingen Stockholm, Göteborg, Halmstad, Jönköping eller Umeå. Du kan arbeta från något av Intersolias konsultkontor men även hemifrån med placering på annan ort.

Academic Work är ansvarig för rekryteringsprocessen men du kommer att anställas direkt hos Intersolia.

Nyckelord: #EHS #HSE #compliance #kemikaliehantering #kemikalielagstiftning

Du erbjuds

 • En unik chans att utvecklas i en rådgivande expertroll

 • En arbetsplats med en stöttande och coachande arbetsmiljö där du ges möjlighet att ta del av mycket kompetens inom bolaget

 • Stor frihet under ansvar, såväl hur som när och var du arbetar

 • Arbete i ett växande företag med en stor kundbas

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba tätt ihop med kund för att konsultera, utbilda och utveckla varierande delar inom kemikalie- och arbetsmiljöområdet på både operativ och strategisk nivå.

Du kommer exempelvis...

 • Arbeta med rådgivning, tolkning och implementering av lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö och kemikalieområdet

 • Föreläsa, utbilda och hålla workshops för Intersolias kunder

 • Stötta företag i det praktiska kemikaliearbetet, exempelvis genom att ta fram rutiner och planer, genomföra riskbedömningar och kemikalieutredningar samt arbeta med substitution av farliga ämnen

 • Arbeta med att granska och skapa säkerhetsblad och exponeringsscenarier

Vi söker dig som

 • Har en avklarad högskole- eller universitetssexamen inom miljö, kemi, toxikologi eller ekotoxikologi
 • Har några års arbetslivserfarenhet inom kemikaliehantering- eller kemikalielagstiftningsområdet, som konsult eller projektledare
 • Har god vana av att arbeta digitalt då du kommer att hålla såväl möten som utbildningar och workshops med kunderna digitalt
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du:

 • Har god kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH, CLP och nationella föreskrifter inom kemikalieområdet
 • Har erfarenhet av exponeringsbedömning och arbetsmiljö

I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och intresse för tjänsten.

Som person är du framåt, driven och ser detta som ett fantastiskt steg i din karriär. För rollen som konsult är det av stor vikt att du har en god kommunikationsförmåga, såväl i tal som skrift och är noggrann i ditt utförande. Du kommer att hantera en del dokumentation och det är viktigt att den dokumentation som granskas och upprättas blir korrekt.

Du har ett förtroendeingivande sätt och en förmåga att bygga relationer. Vidare ser vi att du besitter god struktur och driver projekt och processer framåt. Det är av stor vikt att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid, tills vidare med inledande provanställning. Resande kan förekomma i tjänsten.

 • Placering: Intersolia har konsultkontor i Stockholm, Göteborg, Halmstad, Jönköping och Umeå. Du kan arbeta från något av konsultkontoren men även hemifrån med placering på annan ort.

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Intersolias önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till Konsultchef Cassandra Martinsson, cassandra.martinsson@academicwork.se.

Information om företaget

Intersolia har sedan 1999 arbetat med att stödja organisationer i deras hälsa-, miljö- och säkerhetsarbete med fokus på kemikalier. De erbjuder ett webbaserat verksamhetsstöd för kemikaliehantering och ett brett utbud av konsulttjänster för att hjälpa företag att uppnå kemisk hållbarhet samt att säkerställa att företagen uppfyller både nationell och internationell lagstiftning (exempelvis REACH, CLP, bekämpningsmedel, SCIP och avfallsfrågor).

Idag består Intersolia av totalt 130 personer med kontor i Sverige, Tyskland, Danmark, England och Serbien. De har över 1000 kunder både inom privat och inom offentlig sektor. Deras kunder består av både stora och små företag, och verkar inom många olika branscher.

Dela detta jobb

Miljökonsult inom kemikalieområdet till Intersolia i Umeå!

Academic Work