miljojobb.se

Logo

Miljömålshandläggare

Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-04

Ansök nu

Miljömålshandläggare

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Vill du bidra till en hållbar utveckling i ett av Sveriges snabbaste växande län? Som miljömålssamordnare är du med och påverkar Södermanlands framtid. Miljömålen fångar upp den ekologiska dimensionen av Agenda 2030 och är vägledande för Länsstyrelsens strategiska arbete.

Tjänsten är placerad inom funktionen Vatten, miljö och klimat med 20 medarbetare som arbetar med vattenförvaltning, klimat och energi, vattenverksamhet, miljöövervakning samt att samordna länets miljömålsarbete. Länsstyrelsen i Södermanland kan erbjuda dig ett utvecklande och varierande arbete där du får en viktig roll att bidra till en hållbar utveckling av länet. Länsstyrelsen har en samordnande roll i det regionala miljömålsarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för arbetet med att följa upp länets miljömål samt att samordna processen med att ta fram ett nytt åtgärdsprogram. I arbetet ingår att strategiskt leda, kommunicera och förankra miljömålsarbetet inom Länsstyrelsen samt att tillsammans med kommuner, näringsliv, frivillig-organisationer och andra aktörer verka för att miljömålen ska få genomslag i länet.

Kvalifikationer och profil

Vi vill att du har

  • miljö-, natur- eller samhällsvetenskaplig utbildning på högskolenivå eller som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • god pedagogisk förmåga och erfarenhet av att kommunicera och sprida budskap till olika målgrupper såväl muntligt som skriftligt
  • erfarenhet av att leda och samordna hållbarhetsfrågor
  • goda kunskaper i globala och svenska miljöutmaningar
  • erfarenhet från statligt arbete

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med att samordna miljömålen på en Länsstyrelse.

Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter att du har en god samarbetsförmåga samt lätt för att skapa förtroendefulla relationer med olika intressenter internt och externt. Som person är du självgående, målinriktad, lyhörd, lösningsfokuserad och prestigelös. Du kommunicerar väl i det svenska språket, både i tal och skrift.

Om tjänsten

Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar provanställning.

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier - vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktpersoner

Anna Forslund

Enhetschef

010-2234000

Patrik Holmer

SACO

010 223 40 00

Karl-Joel Sundholm

ST

010 223 40 00

Dela detta jobb

Logo
Miljömålshandläggare

Länsstyrelsen Södermanland